Microsoft, Warner Bros Interactive firmasını satın almak istiyor

Ersin Kılıç 7.07.2020 - 10:14
Microsoft, Batman: Arkham serisi ile oldukça başarılı bir işe imza atan Warner Bros Interactive Entertainment için kolları sıvamışa benziyor.

Bugün oldukça önemli ve bir o kadar da büyük bir iddia ortaya atıldı ve Microsoft'un Warner Bros Interactive Entertainment firmasını satın almak için harekete geçtiği rapor edildi. Gelen haberlere göre Xbox Series X için elini kuvvetlendirmek isteyen Microsoft, Warner Bros firmasının oyun departmanı olarak da bilinen Warner Bros Interactive Entertainment'ı satın almak istiyor.

Microsoft, Batman Arkham serisinin dağıtımcısını satın alabilir

Warner Bros Interactive Entertainment, 2005 yılından itibaren firmanın oyun yükünü üstlenmiş olsa da asıl çıkışını 2009 yılında piyasaya sürülen Batman: Arkham Asylum ile yaptı. Rocksteady firması ile şahane bir işe imza atan firma, sonrasında serinin yeni oyunlarıyla da bu başarıyı perçinlemişti. Firmanın geçmişine baktığımızda ise başta Batman oyunları olmak üzere DC Comics çatısı altında yer alan birçok oyunda imzası olduğunu görüyoruz. 

Microsoft, Warner Bros Interactive firmasını satın almak istiyor

Diğer taraftan Microsoft'un firma için biçtiği ve gözden çıkardığı paranın 4 milyar dolar civarında olduğu da rapor edilmiş. Buna karşın firmanın söz sahibi olan ve aynı zamanda Amerika'nın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan AT&T firmasının bu konuda ne düşündüğü belirtilmemiş. gelen haberlere göre Microsoft, AT&T firmasını ikna etme çabasında ve aradaki pürüzleri gidermeye çalışıyor. Bu anlaşmanın olası hale gelmesindeki en büyük etken ise AT&T firmasının nakit dar boğazında olması. Firma daha önce yaptığı satın almalardan dolayı büyük bir yük altına girmiş ve ellerindeki bazı kaynakların satışına sıcak baktıklarını açıklamıştı.

Diğer taraftan aynı raporlara göre Warner Bros Interactive Entertainment firmasını satın almak isteyen başka firmalar da bulunuyor. Bu firmalar arasında Activision, EA Games ve Take2 Entertainment gibi ağır topların olduğu da belirtilmiş.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 22:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2020 00:46
agressive expansion: -500
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.07.2020 17:31
alırsa xbox için güzel olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, Warner Bros Interactive firmasını satın almak istiyor
İlginizi Çekebilir