Microsoft, SEGA ve Bungie'yi almayı planlamıştı

Tunay Şahin 27.06.2023 - 09:24
Devam eden davada, Microsoft'un daha önce SEGA ve Bungie'yi almayı planladığını ortaya koydu.

Her geçen gün ortaya çıkan yeni bilgiler, Microsoft'un Activision-Blizzard satın almasının öncesinde başka stüdyoları da platforma dahil edebilmek için birçok girişimde bulunduğunu ortaya koyuyor. Bunlar arasında iki önemli firma, SEGA ve Bungie de bulunuyor.

Microsoft, SEGA ve Bungie'yi almayı planlamış

Son birkaç yılda Xbox, Obsidian ve Bethesda da dahil olmak üzere birinci taraf stüdyolar listesine birkaç büyük isim geliştirici ekledi. Yeni mahkeme belgeleri, listenin Sega ve Bungie'yi de Microsoft çatısı altında görebilmek için girişimlerde bulunduğunu ortaya koyuyor. Bu planları gün ışığına çıkaran, özellikle ABD Federal Ticaret Komisyonu ve Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma girişimlerini içeren devam eden dava oldu. Bu satın almaların merkezinde, Xbox başkanı Phil Spencer'ın değişen oyun alanında şirketin geleceğinin önemli bir parçası olarak vurgulamaya devam ettiği Xbox Game Pass yer alıyor.

Microsoft, SEGA ve Bungie'yi almayı planlamış

Microsoft'un FTC duruşmalarının başlamasının ardından, şirketin 2020'de potansiyel Sega ve Bungie satın almalarıyla Xbox Game Studios'u daha da büyütme planlarından bazılarını ortaya çıkaran resmi mahkeme belgeleri yayınlandı. Belgeler, Phil Spencer'ın Microsoft CEO'su Satya'ya gönderdiği bir e-postadan alıntılar içeriyordu. Nadella ve CFO Amy Hood, satın almaların neden faydalı olacağına inandığını özetliyor ve teklifle Sega'ya yaklaşmak için izin istiyor. Bununla birlikte, Spencer'ın Xbox Game Studios'a katılma olasılığını tartışmak için her iki şirketteki yöneticilere resmi olarak ulaşıp ulaşmadığı bilinmiyor.

Bungie, daha önce de Microsoft tarafından satın alınmış, ancak 2007'de gruptan ayrılarak bağımsız olarak yoluna devam etmişti. Xbox'ın önemli serilerinde de görev alan Bungie geçtiğimiz yıl Sony tarafından satın alınarak, Destiny gibi yapımların PlayStation platformuna gelmesini sağladı.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 18:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2023 15:53
Bende Take Two Intereactive'i almayı planlıyorum. Geçen gün domates almayı planlıyordum ve bu konuda başarılı oldum.
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2023 16:55
Ben de geçen biber almada başarılı oldum. Kasiyer rekabet kurulu almama izin verdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2023 09:32
Ya keşke Sony’nin Starfield’i kendisine exclusive yapmaya çalıştığını da haber yapsanız.
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2023 21:29
Phil Spencer'ın kendisi söyledi mahkemede ve mahkemede yalan söylemezsiniz. Ghostwire ve Deathloop'u exclusive yapan Sony Starfield'i mi exclusive yapmamaya çalışacaktı acaba güldürmeyin?
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2023 17:45
Lütfen bu konuyla ilgili Sony ya da Bethesda yönetici kadrosundan birinin açıklamasını içeren bir kaynak paylaşın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2023 00:46
Bungie süper karar olur. Çünkü Halo serisinden daha iyi aslında Destiny. Biraz konu ile support edilse Halo gibi o zaman çok güzel olur. Adamlar iyi oyun yapıyor gerçekten. Geçmişlerinde de Halo var bildiğim kadarıyla.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2023 16:49
Alamayacak Microsoft böyle giderse
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2023 16:05
Adamların zaten büyük stüdyo alacağı varmış ama Sony için en kötü senaryo gerçekleşmiş, Microsoft piyasadaki Rpg ne fps yapan stüdyoların yarısından fazlasına sahip olmuş vaziyette. Mesela id'in yaptığı Quake II PlayStation'a çıkmayacak, üzdü.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, SEGA ve Bungie'yi almayı planlamıştı
İlginizi Çekebilir