Microsoft, Project xCloud için Samsung ile beraber çalışıyor

Batuhan İnce 12.02.2020 - 07:42
Microsoft, kendi bulut tabanlı oyun serivisi olan xCloud için Samsung ile partner olmuş. Bu anlaşma hakkında daha fazla bilgi yakın zamanda açıklanacak.

Samsung, Xbox ile birlikte “Bulut tabanlı bir oyun deneyimi” adını verdiği bir proje üzerinde çalışıyor. Xbox’ın Project xCloud ile yapmak istediklerinin mobil ayağı olduğu tahmin edilen bu partnerlik hakkında yakın zamanda daha çok bilgi alacakmışız.

Samsung; 1938 yılında, Lee Byung-Chul tarafından Güney Kore’de kurulmuştur. Birçok farklı departmanı içerisinde barındıran şirketin en önemli dayanağı Samsung Elektroniktir. Şirket, Galaxy ve Note serisi akıllı telefon modelleri ile son zamanlarda ciddi bir pazar payı elde etmiştir.

xCloud partnerliğini iki taraf da doğruladı

Bu salı günü, kendine özel bir etkinlik düzenleyen Samsung, yeni mobil projelerinden bahsetti. Şirketin strateji müdürü David Park, bulut tabanlı oyun deneyimi için Xbox ile iş birliği içinde olduklarını doğruladı. Daha çok bilginin çok yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşılacağının da altını çizmiş.

Tam olarak ismim kullanılmasa da bu iş birliğinin Project xCloud ile alakalı olduğu neredeyse kesin gibi görünüyor. Microsoft’un bulut tabanlı oynanış sistemi henüz tüm dünyada çıkışını gerçekleştirmemiş olsa da vadettikleri ve yapabileceklerimizin ihtimali bizleri heyecanlandırmış durumda. Her ne kadar Stadia’nın başarısız çıkışından sonra birçok analist bu tür bir teknolji için henüz çok erken olduğunu söylese de oyun firmaları bu yolun üzerine çok daha fazla yatırım yapmak istiyor gibi görünüyor.

Microsoft, xCloud için Samsung ile beraber çalışıyor

CNET, Microsoft’a ulaşarak bilginin doğrulunu test etmek istiyor ve şu yanıtı alıyor, “Dünyadaki tüm oyuncularımızın, yüksek kalitede oyunları kendi seçtikleri cihazda oynamaya erişimi olmaları gerektiğine inanıyoruz. Samsung gibi partnerlerle çalışıyor olmak Project xCloud’un yolculuğunda çok büyük bir adım. Bu durum bulut tabanlı oynanışı çok daha fazla oyuncuya ulaştırmamıza yardım ediyor. Yılın ilerleyen zamanlarında bu konu ile ilgili daha çok bilgi paylaşacağız.”

Microsoft’un xCloud ile hedeflediği; oyuncuların Xbox oyunlarını diledikleri yerde ve diledikleri cihazdan internet aracılığı ile oynamasına fırsat sunmaktı. Bunu yaparken bir Xbox kontrolcüsüne ihtiyaç duyacağımız sistemin mobil ayağı Samsung’un da işin içine girmesi ile birlikte daha sorunsuz geliştiriliyor gibi görünüyor. Muhtemelen E3 döneminde bu konuyla alakalı daha çok bilgiyi öğrenebiliriz. Kim bilir belki Xbox Series X’in çıkışı ile beraber Project xCloud daha fazla ülkede hizmete açılır.

Project xCloud'un resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 19:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2020 13:46
Bırakın şimdi bulutu mulutu hakkı bulutu,, series X’in 12 teraflops gücünde geleceği ps5’in 9 teraflops olacağı söyleniyor kesinlikle devrim adına facia rakamlar bunlar doyurucu gerçekçiliği veremeyecek değerler,,beklenti 25—30 teraflops güçlerinde çılgın konsollar ümidiydi ama yine atari oynanacak
sukru83
sukru83 12.02.2020 21:05
ne içtin nerede yaşıyorsun anlamıyorum.o dediğin ayarda PC nin mailyeti ne, güç tüketimi ne, istediği donanım ne? önce onlara bir bak istersen. Diyelim ki 12 teraflop geldi, takacağın yine 1080p tv.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, Project xCloud için Samsung ile beraber çalışıyor
İlginizi Çekebilir