Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Microsoft, Activision Blizzard'dan 650 Çalışanı İşten Çıkartıyor

Microsoft, 650 Activision Blizzard çalışanını işten çıkarıyor. Phil Spencer, bu kesintilerin Xbox'ın uzun vadeli başarısı için gerekli olduğunu açıkladı.

Microsoft, Activision Blizzard'dan 650 Çalışanı İşten Çıkartıyor

Microsoft, Activision Blizzard'ı satın aldıktan sonra Xbox bölümünde yeni bir işten çıkarma dalgası başlattı. Xbox patronu Phil Spencer’ın doğruladığı bilgilere göre, 650 çalışan daha işten çıkarılıyor. Bu kesinti, Xbox’ın gelecekteki başarısı için yapısal değişiklikler olarak açıklansa da, oyun endüstrisinde büyük bir sarsıntıya yol açtı.

Activision Blizzard'da 650 Çalışan İşten Çıkartılıyor

Phil Spencer, çalışanlarına gönderdiği bir mektupta, "işimizi uzun vadeli başarı için organize etmek" amacıyla bu kesintilerin gerekli olduğunu belirtti. Ayrıca "kurumsal ve destekleyici işlevler" üzerindeki bu işten çıkarmaların, Xbox’ın işleyişinde minimum aksaklık yaratacağını vurguladı.

Spencer, "Geçtiğimiz yıl boyunca amacımız, yeni ekiplere hoş geldiniz derken aksaklıkları en aza indirmek oldu. Satın alma sonrası ekip yapımızı uyumlu hale getirmenin ve işimizi yönetmenin bir parçası olarak 650 rolü ortadan kaldırma kararı aldık." diyerek, kararı çalışanlarıyla paylaştı.

Ocak ayında Microsoft, Xbox Game Studios, Activision Blizzard ve Bethesda’dan yaklaşık 1.900 çalışanı işten çıkarmıştı. Stüdyo kapatmaları ve Hi-Fi Rush geliştiricisi Tango Gameworks gibi önemli stüdyoların kapanması bu kesintileri takip etti. Ancak Spencer, bu kez hiçbir oyun, cihaz veya stüdyonun kapatılmayacağını belirtti.

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

Asıl ırkçı bethesdayı yollasın bir tane Türkçe oyunu yok Diablo hiç değilse Türkçe. bethesda oyunu hayranları Diablo hayranlarının kat ve kat fazlası.

0 puan
MO
MK Okuru

elle tutulur AAA kalitesinde bir oyunları yok yeni IP de çıkartmıyor son 5-6 yıldır blizzard bence microsoft daha ileriye dönük kaliteli bir devoloper takımı kurması gerekiyor ve içerdeki 5-10 yıllık dinazorları yollamaları lazım. yoksa warcraft ve diablo evreni 20 yıl geçse 1 adım atamaz

0 puan
MO
MK Okuru

Bu kesintilerin Xbox'ın uzun vadeli başarısı için gerekli olduğunu açıkladı. Tabii oyunlar artık zaten hep kötü işten çıkaralım gitsin.. Bence de mantıklı.

0 puan
MO
MK Okuru

Spencer'ı da birisi rolünden alsın. 651 ile kapatalım konuyu.

0 puan
MO
MK Okuru

Activision Blizzard'da kaç kişi çalışıyor ki bu kadar sayıda insan işten kovuluyor?

0 puan
MO
MK Okuru

Take Two da 12 bin kişi çalışıyor oradan yola çık

0 puan