Metal Slug Code: J iOS ve Android için duyuruldu

Özgür Deveci 28.06.2020 - 08:55
SNK, akıllı telefonlar için yepyeni bir Metal Slug oyunu duyurdu. Detaylar haberimizde!

Yeni Metal Slug oyununu görmemiz çok uzun sürmedi. Yaklaşık bir buçuk ay önce SNK, iki yeni Metal Slug oyunu geliştirilmekte olduğunu açıklamıştı. Dün Tencent Games'in yıllık konferansı sırasında geliştirici TiMi Studios, bu klasik run-and-gun serisinin yeni mobil oyunu Metal Slug Code: J için bir fragman yayınladı.

Klasik 2D piksel sanat tarzından vazgeçen oyun, aksiyon sahneleri açısından daha çok Metal Slug 3'e benziyor. Oyunun fragmanı bir mobil cihazda klasik Metal Slug 2D arcade tarzı bir oyun gibi görünse de, hem oynanış hem de oyun içi bazı sekanslarla 3D hissiyatı yaratıyor.

Metal Slug Code: J iOS ve Android için duyuruldu

Metal Slug Code: J iOS ve Android için duyuruldu

Tencent Games'in üst kuruluşu TiMi Studios tarafından geliştirilen ve SNK tarafından yayınlanacak Metal Slug Code: J iOS ve Android platformları için duyuruldu.

SNK'dan oyun yapımcısı Yasuyuki Oda bir basın bülteninde “Metal Slug, inanılmaz bir aksiyona ve oyun geçmişine sahip, o nedenle bu oyunu dünya çapındaki mobil oyunculara sunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Yeni Metal Slug oyununda TiMi Studios gibi güçlü bir geliştiriciyle beraber çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerinde bulundu.

TiMi J1 stüdyo genel müdürü Winco Qin'de ekledi: “ Metal Slug, en büyük arcade serilerinden biri ve mobil oyun için mükemmel bir seçim. Geliştirici ekibimiz, türün hayranları ve yeni oyuncular için klasik shoot ’em up tarzına sadık kalan ve kolayca erişilebilen bir oyun oluşturmaya odaklandı.”

Metal Slug ismini ilk kez duyanlar için oyun ilk olarak 1996 yılında iki boyutlu, karakterin devamlı ilerleyip düşman yok etmesine dayanan (shoot 'em up) bir video oyunu olarak ortaya çıkmıştı. SNK firması tarafından yapılan oyun, ilk olarak Neo Geo platformunda yer almıştı. Daha sonra PlayStation, Xbox ve Nintendo Wii gibi platformlar için de geliştirilmişti. Oyuna Metal Slug ismi tasarım ekibinden Meeher'in başlangıçta sülük gibi sürünebilen metal savaş araçları olan bir oyun yapmak istemesi nedeniyle verilmiştir. Daha sonra Contra ve Turrican isimli oyunlar gibi "run and gun" tarzı bir arcade yapılması istenmiştir.

Çıkış tarihi henüz açıklanmayan oyunun duyuru fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 15:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2020 15:12
ve ekstra söyleyeceğim bu oyunun en güzel özelliklerinden bir tanesi multiplayer olmasıydı çoklu oynanabilirliğini 4 kişiye kadar destek verecek şekilde çıkarmaları lazım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2020 15:11
Oyun eyvAllah geliyorda sadece mobil olarak düşünmesinler grafikler gayet başarılı eski oynayışa göre grafikler geliştirilsin. Ben yeni hikaye taraftarı değiliyim. Yeni oyunlarda pek güzel bir hikaye yazamıyorlar artık maalesef. Oyun görsel kalitesi komple geliştirilip pc,xbox,ps4 serisine çıkmalı..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 30.06.2020 05:51
Eskiyi yaad edicez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2020 17:32
remake gibi olmuş pc de çıksa hiç sırıtmazmış bravo böyle yapımları yeniden görmek güzel
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 19:36
Animasyonlar güzel modellemeler geliştirilse efsane olur. Ümitsizdim ama traileri beğendim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Metal Slug Code: J iOS ve Android için duyuruldu
İlginizi Çekebilir