Yapımcı - YayıncıCentauri Production - Centauri Production
Çoklu Oyuncu: Yok
Oyun Türü: Macera
Merlin Puanı72
19 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%79
ArtılarBir macera oyunundan fazlası, beklenmeyen ve farklı sonlar
EksilerTatsız senaryo, mini oyunları geçememe
2008 yılında çıkardığı Memento Mori adlı oyunları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Centauri Production, yaklaşık altı yıl aradan sonra devam oyunları ile bizlere merhaba dediler. Memento Mori 2’nin macera oyunları dünyasına sunduğu en büyük yenilik ise grafikleri oldu. Lakin şahane grafiklerine nazaran oyun maalesef daha fazlasını yapamadı.
Dan Brown Kopyası Da Vinci’nin Şifresi, Melekler ve Şeytanlar gibi ünlü eserleri ile tanınan Dan Brown’un kitaplarını okuduysanız gerçekçilik ve doğaüstülük arasındaki çizgide nasıl dans ettiğini bilirsiniz. Memento Mori 2’de de Dan Brown’un romanları tarzında bir senaryo karşımıza çıkıyor. İlk oyunun kahramanları Lara Svetlova ve Max Durand, ikinci oyunda yeni evlidir. Çiftimiz Cape Town’da, balayında ve mutludur. Arada Max’ın çoğu gece gördüğü kâbuslar olmasa hayat onlar için güllük gülistan diyebiliriz. Max bu kâbuslarını resme dökmektedir ama Lara, bu tablolardan hiç hoşlanmamaktadır. Kaldıkları otelin yakınlarında bulunan yerel galeride bir hırsızlık yaşanır ve iki önemli eser çalınır. Yetkililer yakın olduğu için olay yerine Lara’yı yöneltir ve Lara da yanına Max’ı alarak galeriye gider. Lara ve Max olayı inceledikçe bunun basit bir hırsızlık olmadığını, olayın çok daha ötesi olduğunu çok geçmeden anlarlar. Ortada fanatik bir grup vardır ve gittikleri her yere ölüm götürmektedirler. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi Max’da arabasıyla denize uçup kaybolur. Üstelik sürekli artan ceset sayıları, Lara hiç istemese de Max’ı işaret etmektedir.
Başlıkta yazdığım gibi Dan Brown’un eserleri tarzında bir senaryo var ortada. Lakin oyun kısa olduğu için olaylar çabuk ilerliyor ve açıkçası konunun derin değil tam tersi sığ olduğu için Dan Brown’un “kötü” bir kopyası olmaktan öteye geçemiyor. Aynı tarz ama vasat işleniş diyebiliriz bunun için. Bir süre sonra senaryo çekiciliğini kaybediyor ve dolayısıyla karşısındakinin ilgisi de azalmaya başlıyor. Şahsen ben, bir müddet sonra boş gözlerle ekrana bakarak oynamaya başladım ve oyunu bitirdikten sonra da herhangi bir tatminlik duygusu yaşayamadım. Az sonra bahsedeceğim grafikleri macera dünyasında belki de çığır açacak cinsten olabilir ama senaryo sarmadıktan sonra ne işe yarar…