D-DAY, 6 Haziran 1944
Makineli tüfekler, keskin nişancılar, havan topları, mayınlar ve el bombaları...
Bir kahramanı karşılayabilecek en tehlikeli şeyler olsa gerek!
İlk iki oyunu oynayanlar bilirler, Underground’da ki kahramanımız Manon’du. Frontline’daki esas oğlan ise yine ilk oyunun da baş kahramanı olan Jimm Patterson. Yine 2.Dünya Savaşı’nı bize fazlasıyla yaşatan oyunda (Ki oyunun girişindeki ünlü Normandiya çıkarmasını görünce sizde buna katılacaksınız) Jimmy ile birlikte çeşitli sabotaj planları, düşman üslerine kılık değiştirerek sızma ve gizli bilgiler edinme vs. gibi görevleri üstlenerek Nazi’lerin arasına karışıyoruz. Tek kişilik ve görev tabanlı bir oynanış sunan oyunda ki görev yerlerimiz arasında ise Fransa ve Hollanda gibi Avrupa ülkeleri bulunuyor.
Eski oyunları bilenlere Frontline hiç de yabancı gelmeyecek, çünkü oyun stilinden görevlere kadar çok büyük benzerlikler var. Fakat Frontline, PS2’nin geniş olanakları sayesinde önceki oyunlara göre çok daha geniş bölüm tasarımları sunuyor. Yani yeni oyun alanları çok daha detaylı ve geniş bir biçimde tasarlanmış. Her zaman olduğu gibi yine görevlerimiz bize 2.Dünya Savaşı’ndan alınan gerçek görüntülerle birlikte bir belgesel havasındaymışçasına anlatılıyor.
Gelişen teknolojiyle birlikte grafikler de eskiye nazaran çok çok önde ve bu görsellik gerçekten göz kamaştırıyor. Düşmanların vuruldukları noktaya göre tepki vermeleri bir yana dursun geliştirilmiş karakter animasyonları ve modellemeleri gerçekten çok iyi. Tüm bunlar oyunun genelde iyi olan yapay zeka seviyesi ile birlikte eğlenceli bir 2.Dünya Savaşı konulu oyun çıkarmış. Düşman askerlerde zaman zaman yapay zeka aksasada ve nadiren düşmanı ‘kafası’ gibi ölümcül bir noktadan vurduğunuz da sanki hiç vurulmamışçasına hareket edebilmeleri gibi (bu olay uzun karakter animasyonlarının olduğu noktalarda olabiliyor sadece) bir takım küçük sorunlar olsa da bunlar oyunun etkileyici atmosferi arasında büyük oranda önemsenmeyebiliyor.
Her yerde olmasada çevre dekor ve birimlere ateş ederek kırıp parçalama gibi etkileşimlere girebilmeniz de oyunun artı yönlerinden bir tanesi. Bunların yanında ateş ve patlama efektleri de güzel bir biçimde oyuna aktarılmış. Yalnız çevre ve arka plan detayların bazı yoğun olduğu belli noktalarda oyunun grafiksel akıcılığı oyunu etkilemeyecek şekilde azalabiliyor. Ama bu problem edilecek bir nokta değil, çünkü bunun oyunun oynanış ve temposuna hemen hiçbir etkisi olmuyor. Sadece çok dikkat edildiğinde bu durum birazda olsa göze batıyor.