Mangayı erken yayınlayan okurlar göz altına alındı

Furkan Güler 7.09.2017 - 15:02
Korsan temalı manga serisine bu sefer gerçek korsanlar dadandı.
Japonların ürünleri korsan kullanıma karşı verdiği sıkı mücadeleyi her alanda görebiliriz. Korsan kullanım karşısında Nintendo'nun halen kartuş teknolojisini bırakmaması, bu duruma verilebilecek en güzel örnek olabilir. Japonya'nın dünyaya pazarladığı en büyük anime ve manga markarlarından bir tanesi olan One Piece'in yeni sayısı, korsancıların yeni hedefi oldu. Yo Uehara, Shizuka Nagaya ve Ryoji Hottai, One Piece mangasının yeni bölümünü sızdırmayı başardı. Kendi siteleri üzerinden çevrimiçi bir şekilde yayınlayan okurlar, polis tarafından göz altına alındı.

Mangayı erken yayınlayan okurlar göz altına alındı
Açıklanan bilgilere göre Nagaya ve Hottai'nin sızdırma haberler bulunduran iki ayrı internet sitesi, yılda 600 bin ile 2.8 milyon dolar arasında kazanç sağlıyormuş. İlk olarak haftalık manga dergisi olan Shonen Jump'ta yayınlanan One Piece'in nasıl sızdırıldığı ile alakalı bir bilgi paylaşılmadı. Ancak söylentilere göre içerden birilerinin korsancılara yardım etmiş. One Piece'in yayıncılığı üstlenen Asai Shimbun gazetesi, yapılan bu eylemin diğer korsancılara ders olacağını söylüyor.

Hali hazırda çok büyük kitlelerin takip ettiği manga ve animeler, Japonya'nın en büyük gelir kaynaklarından birisi olmuş durumda.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 15:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2017 22:00
insanlar böyle şeylerle vakit kaybediyor demek new world order
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mangayı erken yayınlayan okurlar göz altına alındı
İlginizi Çekebilir