1/4

Lost Planet 3 (Capcom - Captivate 12)

Mahmut Saral 10.04.2012 - 18:02
Kayıp bir gezegendeyiz, hem de üçüncü kez!
Resident Evil ve Devil May Cry gibi serilerin yeni oyunlarını beklerken, Capcom'dan yeni  bir sürprizle karşılaştık; Lost Planet 3! Evet, ilk macerada bizi karlı bir gezegene götüren, ikinci macerada da eriyen buzullarla canlanan savaşları ekranlarımıza taşıyan seri, üç numaralı oyunla bizi tekrar üşütecek, ancak bu kez hiç olmadığı kadar da tehlikenin kucağına bırakacak.

Capcom'un İtalya'da düzenlediği özel sunumda, Türkiye'den sadece Merlin'in Kazanı adına Murat Oktay vardı. E haliyle Lost Planet 3 hakkında söylenen tüm detayları da bir bir not etmeyi, yayımlanan görselleri takip etmeyi ihmal etmedi. İşte ilk bilgiler!

Hava çok soğuk!

Ana menü, bir nevi oyunun içine yedirilmiş. Merkez olarak nitelendireceğimiz bir binada, büyük bir kumanda masası bulunuyor. İşte menümüz de bu. Anlayacağınız Capcom, bu kez menü sistemini direkt oyunun içine entegre etmiş. Masada yer alan yönergeleri izleyerek ayarlamalar yapabiliyor ve görevlere adım atabiliyoruz.

Lost Planet 3 (Capcom - Captivate 12)
Lost Planet 3, dünyamızdan çok uzakta, buzullarla kaplı bir gezegende geçiyor (Yoksa ilk oyundaki gezegen mi?). Para kazanmak amacıyla bu gezegene gelmiş Jim isimli bir karakteri kontrol ediyoruz. Jim, yapı-tamir üzerine tecrübeli biri ve ailesi için buraya gelmeyi kabul ediyor. Ancak yaptığı çalışmalar esnasında (İlk görevimiz bir jeneratörü tekrar çalışır hale getirmek) daha önce yaşanan bazı şiddetli olaylara dair bilgiler öğreniyor ve kısa sürede anlıyor ki, burası güvenli değil, hayatta kalmak için kendini savunmak durumunda.

Lost Planet 3 (Capcom - Captivate 12)