Lost Dizisinin Alternatif Finali: Yanardağ Patlaması Olacakmış

Tunay Şahin 29.08.2024 - 19:30
Lost dizisinin alternatif finalinde neredeyse bir volkan patlaması vardı! Damon Lindelof ve Carlton Cuse, planlanan finali anlatıyor.

Televizyon dünyasının en çok tartışılan finallerinden birine sahip olan Lost dizisi, neredeyse çok farklı bir sonla ekranlara veda edecekti. Damon Lindelof ve Carlton Cuse’un yönettiği bu kült dizi, bütçe kısıtlamaları yüzünden planlanan bu alternatif finalden vazgeçmek zorunda kaldı.

Lost Dizisinin Alternatif Finali, Yanardağ Patlamasıyla Gelen Kaos Olacakmış

Üçüncü sezonun “The Man Behind the Curtain” bölümünü hatırlıyor musunuz? Muhtemelen hayır. Ancak bu bölümde, genç Ben’in Dharma Girişimi tarafından adanın volkanıyla ilgili bilgilendirildiği bir sahne vardı. Lost’un 20. yıl dönümü yaklaşırken, dizinin Netflix’e eklenmesiyle bu sahne yeniden gündeme geldi. Dizinin yaratıcıları Damon Lindelof ve Carlton Cuse, dizinin finali için planladıkları büyük yanardağ sahnesini EW’ye verdikleri bir röportajda anlattılar.

Lost Dizisinin Alternatif Finali, Yanardağ Patlamasıyla Gelen Kaos Olacakmış

Cuse, Hawaii’nin Büyük Adası’ndaki bir aile gezisi sırasında bu fikri geliştirdiğini belirtti ve “Dizinin görsel hikaye anlatımına yardımcı olması için her zaman Hawaii'deki herhangi bir şeyi yamyamlaştırmak istiyorduk” dedi. Dizinin ana temalarından biri olan adanın bir karakter olarak işlenmesi, bu volkan fikriyle daha da derinleşecekti. Duman canavarı ile Jack arasında gerçekleşmesi planlanan büyük hesaplaşma, uykuda olan volkanın patlamasıyla doruğa ulaşacaktı. Lindelof ise, “Soru her zaman, dünyayı cehennem ateşinden ve lanetten ayıran tek şeyin adanın kendisi olduğu fikrini temelde nasıl görselleştireceğiniz ve dramatize edeceğinizdi? Cevap da yanardağdı” diyerek bu fikrin temelini açıkladı.

Ne yazık ki, ABC kanalının bütçe nedeniyle bu büyük final sahnesini onaylamaması sonucu, volkanlı final yerini adanın parçalanarak denize doğru kaydığı sahneye bıraktı. Lindelof, “ABC, ‘Çocuklar, sizi seviyoruz ve diziyi bitirmenize izin veriyoruz; bu süreçte kanalı iflas ettirmenize izin veremeyiz’ dedi” açıklamasında bulunmuş.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2024 11:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2024 19:47
Bol bol ortaya sorular, gizemler atıp da izleyicileri meraklandırıp sonunda hayal kırıklığına uğratan yegane dizidir. GOT bir diğer sonu tatmin etmeyen dizidir.
MK Okuru
MK Okuru 3.09.2024 18:50
Yazarın yaratıcılığı yoktu son sezonda, o yüzden Ak Gezenlerle olan savaştan itibaren dizi saçmalamaya başladı. Akıldışı, mantıkdışı, Savaş Sanatından bihaber sahneler gördük. Gece Kralıyla, Jon Snow arasında bir düello sahnesi bile olmadı. Herkesin beklediği şey buydu.
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2024 20:15
Got'un en azından finali vardı. Her şey Brandon Stark'ın kuleden düştükten sonra hayal görmesi gibi bir final olmadı neyseki :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2024 15:09
abc di laftır kişinin sözüne bakılmaz. dizi faicasından bir tanesi de budur. bomboş bir 6 sezon ne anlattıklarıda belli değildi.
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2024 09:49
sende bu kafa varken izleme dizi falan kardeş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2024 03:47
Hawaii yi bunlar yakmış olmasın
Kalan Karakter: 300 Gönder
Lost Dizisinin Alternatif Finali
İlginizi Çekebilir