Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin son filmi de nihayet vizyona girdi ve ilk iki film gibi izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Ancak filmlerin aksine bugüne kadar çıkmış Lord of The Rings oyunları hayal kırıklığı yaratmaktan çok da öteye gidememişti. Ama durum şimdi biraz değişiyor.
Return of The King, Two Towers’ın kaldığı yerden devam ediyor ve hikaye doğal olarak son filmle paralel ilerliyor. Oyunu ilk çalıştırdığınızda videonun hemen ardından Helm’s Deep’de Gandalf olarak savaşın içine dalıyorsunuz.
Oyunun bu ilk bölümünü bitirdikten sonra senaryo üç kola ayrılıyor. Soldaki kısımda sadece Gandalf, ortadaki kısımda Aragorn, Legolas, Gimli üçlüsünden biri ve sağdaki kısımda da Sam(son bölümde ise Frodo) olarak oynayabiliyorsunuz. Oyunu bitirdiğinizde de istediğiniz bölümü istediğiniz karakterle oynama hakkınız oluyor. Ayrıca ikinci oyunda olduğu gibi gizli karakterler de açılıyor. Gizli karakterler; Faramir, Merry ve Pippin. Aslında bu gizli karakterleri açıklamayacaktım ama sonra benim gibi hayal kırıklığına uğramamanız için açıkladım. Ayrıca bölümleri geçtikçe ikinci oyunda olduğu gibi yeni bölümlerin yanı sıra filmdeki aktörlerin röportajları ve görüşleriyle beraber ROTK’in konsept çalışmalarını da izleyebiliyorsunuz.
Orta Dünya’yı kurtarmak o kadar kolay mı?
Oyunu Gamepad ile oynamak son derece kolay. Yine oyunda bir çok farklı tuş kombinasyonu ile çeşitli saldırı komboları yapabilmeniz mümkün. PC’nin aksine oyunun konsol versiyonunun kontrollerinin gayet kolay olmasına rağmen başlarda oyun çoğu insana zor gelecektir. Yani oyunun genelinde tatlı bir zorluk seviyesi var. Bunların yanında karakter geliştirme sistemi ROTK’de de bulunuyor. Oynayışınıza göre aldığınız puanlarla level atlayıp, bölüm sonlarında yeni kombolar ve özellikler satın alabiliyorsunuz. Bu sayede de karakterinizi geliştirmiş oluyorsunuz.
Oyunun grafik ve grafik efektleri yine son derece başarılı, karakterler de oldukça detaylı hazırlanmış. Oyundaki atmosfer ise tek kelimeyle muhteşem. Two Towers’da olduğu gibi videolardan oyuna geçiş çok iyi sağlanmış, herhangi bir kopukluk söz konusu değil. Videolar da genelde Two Towers ve ROTK’den alınma.
Filmden alınma müzikler de atmosfer gibi muhteşem. Ses efektleri de oldukça sağlam. Ses, müzik ve atmosfer kendinizi gerçekten savaşın içinde hissetmenizi sağlıyor.
ROTK’de single player’dan çok daha zevkli bir oyun modu var; o da Co-op modu. Bu modda bölümler ve karakterler single player ile tamamen aynı. Farkı ise aynı anda aynı bölümü 2 kişi olarak oynayabilmeniz. Bu sayede oyun daha eğlenceli bir hale geliyor. Co-op modu PC’nin aksine konsolda başarılı ve güzel olmuş. Konsol oyunlarının çoğunda olduğu gibi oyunu save yapabilmek için bölümü bitirmiş olmanız gerekiyor. Bunun haricinde single player’da çeşitli checkpoint noktaları var ve öldüğünüz zaman oyuna bu checkpoint noktalarından devam edebiliyorsunuz. Co-op’da ise checkpoint sistemi yok. İki oyuncunun toplam bir kere ölme hakkı var. Siz bir kere öldükten sonra hiç ölmeyen diğer oyuncu bile ölse bölümü en baştan oynamak zorunda kalıyorsunuz.
Orkları kılıçtan geçirin!
Yapay zeka maalesef pek parlak değil. Yanınızda savaşan adamların bir faydası yok. Savaşsalar neyse de genelde odun gibi duruyorlar. Bazı bölümlerde de sayıyla düşman öldürmek gerekiyor. Bu durumlarda ekranın sağ üst tarafında kaç düşman öldürdüğünüz ve öldürmeniz gerektiği yazıyor. Belirtilen sayıda düşman öldürmediğiniz zaman bir yol açılmıyor ya da bölümde ilerleyemiyorsunuz; ki bu çok saçma. Arka arkaya 50-60 hatta 80 tane düşman öldürmek insanı bir süre sonra sıkabiliyor. Hele tam bu sayı bitecekken ölüp, oyuna sıfırdan başlamak zorunda olmak oldukça sinir bozucu. Bu tür özellikleri Two Towers’ı oynayanlar da hatırlayacaklardır...
Sonuçta oyunun artıları eksilerini eziyor. ROTK şimdiye kadar çıkmış en başarılı LOTR oyunu. LOTR hayranları, aksiyon severler ve konsol sahibi olanlar bu oyunu kaçırmamalı. Eğer Two Towers’ın aksiyonunu sevdiyseniz, emin olun bu oyunda daha fazlası var! Son olarak da önce ROTK’in filmini izleyip sonra oyununu oynamanızı tavsiye ederim...