Marvel’ın en büyük rakibi olan DC, sahip olduğu çizgi roman ve film markaları sayesinde eğlence sektörü pazarından pay kopartmaya niyetli durumda. Tabi ki DC tarafından çıkmış Batman Arkham serisini bir kenara bırakırsak, hem Marvel hem de DC’nin farklı temalara sahip LEGO oyunları bulunuyor. Her ünlü markayı alıp aynı mekanikler ve oynanış dinamikleriyle LEGO oyunlarına dönüştüren yetkililer, bu kez DC’nin kötü karakterlerini oyuncuların karşısına koydular.
Joker’dan tutun da, adını belki de daha önce duymadığınız kötü karakteri oyuna ekleyen yapımcılar, karakter çeşitliliği açısından güzel bir iş başarmışlar. Diğer LEGO oyunlarından farklı olarak LEGO DC Super Villains’a kendi karakterimizi oluşturarak başlıyoruz. Karakter oluşturma ekranını bir LEGO oyununa göre oldukça detaylı yapan geliştiriciler, her türlü özelleştirme imkanını kontrolümüze vermişler. İstersek çok ciddi bir karakter oluştururken, istersek çok farklı ve hikayeyle dalga geçen bir karakter oluşturabiliyoruz. Ancak karakter oluşturma ekranında bulunan içeriklerin hepsinin açık olmadığı unutmadan belirtelim. Kilitli olan özellikleri hikayede açıp tekrar geri gelip karakterinizi baştan oluşturmanız gerekiyor. Hali hazırda yeniden oynanabilirliği kısır döngüye giren bir oyun için böylesine bir mekaniği oyuna eklemek, tabiri caiz ise oyuncuya işkence yapmak oluyor.
Hikaye ise ünlü polis amirimiz James Gordon’ın hapishaneye Lex Luthor’dan yardım istemesiyle başlıyor. Tabi ki Lex Luthor, polisimizin geleceğini erkenden bildiği için, kendi planını hazırlıyor ve hapishanede isyan başlatıyor. Yanımıza aldığımız diğer kötü DC karakterleriyle başladığımız macerada ekibimize kendi karakterimizle liderlik edebiliyoruz. Her bir karakterin farklı özel gücü bulunurken, yan karakterlerin özel güçleri sadece dövüşlerde düşmanları yok etmeye yarıyor. Bulmacaları çözmek için gerekli olan özel güçler ise sadece kendi karakterimizde bulunuyor. Oyunun belli zamanlarında kazandığımız bu özel güçlerin hangisini nerede kullanacağımızı biz seçebiliyoruz. Rookie rütbesinde başladığımız kötü karakter olma macerası, ustamız Lex Luthor’un yanında devam ediyor.
Her türlü süper kahramanı planları sayesinde alt edebilen Lex Luthor, bazen esprili yanını bizlere gösterse de, genellikle çizgi romanlardan hatırladığımız tavırlara sahip. Ancak diğer LEGO oyunlarında karşılaştığımız absürd ve esprili repliklerin LEGO DC Super Villains’ta maalesef pek fazla olmadığının altını çizmeliyim. Özellikle LEGO temalı çıkan Harry Potter ve Lord of the Rings oyunlarına nazaran LEGO DC Super Villains’ta bulunan espri seviyesi oldukça düşük. Özellikle hikayede Joker gibi karakteri bulundurup da bu kadar hikayesi sıkıcı bir oyun yapmak, pek de zor olmasa gerek…
Joker’ın sesini Mark Hamill’e emanet eden geliştiriciler, oyunda karakter tasarımı ve seslendirme haricinde geri kalan diğer herhangi bir öğeye özenmemiş. Baştan savma bölüm tasarımlarının yanında gereksiz derecede zor veya kolay olan bulmacalar, oyunun gidişatını tamamen tekdüze bir hale getiriyor.
Hikaye tarafında kötülerin yanında iyi kahramanları da oyuna ekleyen geliştiriciler, bu kez kötü tarafı baskın göstermek için çabalamışlar. Her kahramanın zayıf noktasını gözümüze sokan oyun, zaman zaman karakter çeşitliliği bakımından sıkıcı halinden kurtulabiliyor. Her bir karakterin özel gücünü kullanma isteğiniz, bazen oyuna devam etmek için tek sebebiniz olabiliyor.
Sona geldiğimizde eğer diğer LEGO oyunlarını oynamışsanız, LEGO DC Super Villains’tan oynanış veya hikaye anlatımı bakımından farklı bir içerik beklememenizi öneririm. Ancak DC’nin kötü karakterleri için ortaya konan içerikleri tüketmekten hoşlanıyorsanız, LEGO DC Super Villains’ı eğlenerek oynayacağınızdan emin olabilirsiniz. Tüm bunların yanında LEGO oyunlarından bu zamana kadar uzak kalmış bir oyuncuysanız ve DC evrenine merak duyuyorsanız, LEGO DC Super Villains’ı gördüğünüz yerde arkanıza bakmadan kaçmanız gerektiğini rahatlıkla söyleyebilirim.