Kung Fu Rider

Burçin Aygün 30.12.2010 - 15:33
Bir acılı sürüş hikayesi
Platformlar PlayStation 3
Kung Fu Rider
  • Yapımcı - Yayıncı Sony Computer - SCEE
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Yarış
Merlin Puanı 30
29 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%85
Artılar Garip oyun fikri. Çılgın Japon tiplemeler.
Eksiler Kontroller çok kötü. Oyun çok kısa. Kendini sürekli tekrar ediyor.
Bazı oyunlar belki de hiç yapılmamalı. Evet, belki bazı oyunlar için taraflı olduğunuzdan ötürü böyle bir şeyi dile getiriyor olabilirsiniz, ama bu her zaman da doğru olmuyor, maalesef. Bunu söylememizin sebebi, incelemesini yaptığımız oyun, KungFu Rider! Mafya, yarış, aksiyon gibi kelime başlıkları ile kendini tanıtan oyunumuz, ismi ile çok merak uyandırsa da işin aslı öyle değil. Japan Studio tarafından yapılan KungFu Raider, Sony Computer Entertainment tarafından dağıtılıyor. Elimizde bir süredir bekleyen bu yapımı, hazır oyun dünyası yılbaşı tatiline girmişken inceleyelim dedik. Demez olaydık!

Kaydır babam, kaydır...

Toby ve Karin adlı iki karakteri yönettiğimiz oyunda, görevimiz mafyadan kaçmak. Özel dedektif Toby ve Karin başlarına iş açarak mafya ile karşı karşıya kalmışlardır. Mafyadan kaçan ikilimiz ne yapsak diye düşünür ve...ve sandalyeye binerler. Evet, yanlış okumuyorsunuz. Karakterlerimiz sandalye, elektrikli süpürge, bebek yürüteci gibi araçlara binerek mafyadan kaçmaya çalışıyorlar! Bu orijinal fikir kimin aklına geldi bilmiyoruz ama çok ilginç olduğu açık. Dünya üzerinde kaç kişi mafyadan sandalye ya da elektrikli süpürge ile kaçar, merak konusu.

Kung Fu Rider
Neyse, bu fikri sindirdiniz diyelim ve gelelim oyunun olmayan içeriğine. Sony'nin yeni oyuncağı, haraket algılayıcısı Move ile oynan KungFu Rider, eğlenceden öte işkence kaynağı. İnsanı sıkıntılardan sıkıntıya sürükleyen kontrolleri bir yana, içerik olarak da oldukça zayıf. Bütün oyun boyunca yaptığınız şey, abuk subuk objelere binmek, sağa sola kaymak, zıplayarak arabaların üzerinden geçmek (!), devasa inşaat alanlarında, demir aksamların altından sandalye ile eğilerek geçmek, arkanızdan gelen mafya arabalarından kaçmak gibi birbirinden eğlenceli aksiyonlara girişmek. İlk on dakikada, acaba, dedirterek kendini oynatan oyun dakikalar ilerledikçe, kontrollerinin zayıflığı, Move ile düzgün entegre edilmemiş yönlendirme sistemi, grafiklerdeki zayıflık ve daha da ötesi karakterlerin fizik kurallarını umursamadan hareket etmeleri sayesinde gerçek bir can acısına dönüşüyor.

Move, bize ne ettin?

Move'un gelişi ile birlikte benzeri zayıf oyunlar olmuştu ancak KungFu Rider, kendi başına kötü ve vasat kelimelerinin içini rahatlıkla doldurabilecek güçte bir oyun. Ne karakterlerin şirinliği, ne topladığınız para gibi bonus itemların getirdiği ek özellikler, ne de oyunun sözde aksiyonu sizi tatmin etmiyor. Oyunun aykırı ve bir o kadar da zayıf fikri dışında, geri kalan her şeyin de vasat oluşu ortaya böylesi geyiğe alınacak bir yapımı çıkartıyor. Hatta o kadar ki, oyunun incelemesi için yazacak bir şey bulamıyorsunuz. Çünkü oyun boş, kof ve sıkıcı.

Sözün özü, acı çektirmekten hoşlanacağınız küçük yeğenleriniz yoksa, uzak durmanız gereken, Move'un adından prim yapmaya çalışan, her şeyi ile zayıf ve sıkıcı bir oyun KungFu Rider. Tek dileğimiz, Hong Kong, mafya, aksiyon ve dedektiflik temalarının A kalite Uzak Doğu filmlerinde karşımıza çıkması.
Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kung Fu Rider
İlginizi Çekebilir