1/2

Kung Fu Panda 2

Murat Sağlam 13.06.2011 - 17:44
Po, Kratos'tan eğitim almış gibi
Platformlar NDS, PlayStation 3, XBox 360, Wii
Kung Fu Panda 2
  • Yapımcı - Yayıncı THQ Nordic - DreamWorks Interactive
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Hack'n Slash
Merlin Puanı 58
11 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%65
Artılar Animasyonlar ve sesler başarılı. Oynanış kolay. Aşırı derecede yabancı dil ihtiyacı duymuyor.
Eksiler Oynanış kendini sürekli tekrar ediyor. Sürekli yükleme ekranı var ve uzun sürüyor. Grafikler çağın çok gerisinde.
Kung Fu Panda 2, Dreamworks'ün son animasyon filmi biliyorsunuz. Eh son dönemin en popüler hareketlerinden biri de filmin vizyona girişiyle birlikte, o filmin oyununu da piyasaya sürmek olduğundan, Dreamworks bu furyaya katılarak Kung Fu Panda 2'yi oyunlaştırmak istemiş. Tabii ki reklam kokan hareketler olarak algılanabilir, çok doğaldır. Yine de bir şans verelim ve bakalım bir kötü film uyarlamasıyla daha mı karşı karşıyayız yoksa bu kez "olmuş" diyebilecek miyiz?

Master of Puppets I'm pulling your strings

Öncelikle belirtmeliyim ki, bu oyun için uzun uzadıya bir inceleme yazacak değilim. Bunun sebeplerini yazının devamını okudukça daha iyi anlayacak, bana hak üstüne hak vereceksiniz. Oyun filmin konusuna paralel ilerlediği için yine bahsedemeyeceğim konular içerisinde yer alıyor. Zira filmi izlememiş birisi için ağır spoiler demek olduğundan ve ben şahsen kesinlikle oyunu oynamak yerine animasyon filmi izlemeyi tercih edeceğimden sizlere de aynısını tavsiye ederek yazıma başlıyorum.

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2, film oyunu olması sebebiyle üzerinde kısa süre çalışılmış bir oyun olmasına rağmen, daha önce incelemesini yazdığımız Thor adlı oyuna göre oldukça iyi bir oyun öncelikle. Zira animasyonlarıyla ve grafikleriyle God of War'un Thor'unundan daha iyi görünüyor. Mekan tasarımları biraz basit olsa da yine de iyiyken, sesler ve müzikler de oyunun atmosferine katkıda bulunuyorlar. Po'nun Kung Fu yaparken çıkardığı sesler ve gördüğümüz animasyonlar hem komik, hem de güzel olmuşlar.

Güzel olduklarını söylerken tabii ki yeni nesle uygun olduklarını iddia etmiyorum. Uzaktan baktığınızda bir PlayStation 2 oyunu gibi duruyorlar ve bu da büyük bir eksi aslında. Fakat oyun yapımcılarının derdinin grafik konusunda bir şeyleri aşmak olmadığı çok belli olduğundan gözardı edebiliriz belki de.