Koronavirüs Salgınından hangi film ve diziler etkilendi?

Ersin Kılıç 15.03.2020 - 12:08
Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Salgını, sinema sektörünü de ele geçirdi. Başta Matrix 4 filmi olmak üzere birçok erteleme var.

Bildiğiniz gibi tüm dünya haftalardır Koronavirüs Salgını ile cebelleşiyor. Her geçen gün vaka sayılarının arttığını, şehirlerin, hatta ülkelerin karantina altına alındığını görüyoruz. Tarihin belki de etki anlamında en önemli salgınlarından biri olan ve ülkemizde de etkileri görülmeye başlayan Koronavirüs Salgını, tüm sektörlerde olduğu gibi oyun ve sinema sektörünü de yaralamaya devam ediyor. Daha önce ertelenen oyunlar, çekimleri iptal edilen, ertelenen filmler haberleri ile karşılaşmıştık. Bu yazımızda ise virüs nedeniyle şimdiye kadar ertelenen, daha doğrusu bu salgından etkilenen yapımları derleyelim istedik.

Koronavirüs Salgını'ndan hangi film ve diziler etkilendi?

Zaten geçtiğimiz günlerde Hızlı ve Öfkeli serisinin yeni filmi Fast 9'ın bu salgından etkilendiğini ve gösterim tarihinin neredeyse bir yıl ertelendiğini belirtmiştik. Normal şartlar altında 22 Mayıs 2020'de vizyona girecek olan Fast 9 filminin Nisan 2021'e kaydırıldığı belirtilmişti. Filmin hem baş rol oyuncusu hem de yapımcılarından biri olan Vin Diesel, filme olan beklentinin farkında olduklarını fakat Fast 9'ın belirlenen tarihlerde gösterime girmesinin mümkün olmadığını dile getirmişti.

Fast 9 dışında önümüzdeki hafta gösterime girmesi planlanan Sessiz Bir Yer 2 filmi de bu hafta gelen ertelenme haberleri arasında yer almıştı. Bu filmler dışında The Matrix 4 çekimleri iptal edildiği gibi 25. Bond filmi olan No Time to Die, X-Men spin-off projesi olan ve zaten sancılı bir süreç geçiren The New Mutants, Disney'in Live Action projesi olan Mulan ve Antlers gibi projelerinde ertelenme haberleri bu hafta gelmişti. Ayrıca Kumail Nanjiani ve Issa Rae'nin başrolde yer aldığı The Lovebirds, Londra'daki çete savaşlarına odaklanan Blue Story ve animasyon türündeki Peter Rabbit 2: The Runeaway gibi filmlerin gösterim tarihleri de ertelendi.

Tabi tüm bu film ve yapımlar dışında çekimleri aksayan onlarca proje daha bulunuyor. Bu filmlerin başında ise The Batman geliyor. Bugün gelen açıklamaya göre The Batman filminin çekimleri en az iki hafta süreyle durdurulmuş durumda. Ayrıca Görevimiz Tehlike 7, Jurassic World: Dominion, Ridley Scott tarafından yönetilen The Last Duel, Shrunk, Nightmare Alley, Evde Tek Başına Reboot ve Marvel'ın Shang-Chi and the Legends of teh Seven Rings gibi filmlerin çekimleri de sekteye uğradı. Tabi başta Falcon and Winter Soldier, Loki ve Wanda Vision gibi yapımlar başta olmak üzere Walking Dead, Wheel of Time, Flash, Batwoman ve daha birçok dizi projesinin de çekimleri yarıda bırakılmış.

Kısacası salgın her anlamda dizi ve film sektörünü de ele geçirmiş durumda diyebiliriz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2020 12:24
ulan corona her şeyin içine ettin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Koronavirüs Salgınından hangi film ve diziler etkilendi?
İlginizi Çekebilir