Konami Code'un mucidi Kazuhisa Hashimoto hayatını kaybetti

Ersin Kılıç 27.02.2020 - 13:53
Oyun dünyasının en ikonik simgelerinden Konami Code'una hayat veren Kazuhisa Hashimoto'nun 61 yaşında hayatını kaybettiği Konami tarafından açıklandı.

Oyun dünyası ile çok yakından ilgileniyorsanız Kazuhisa Hashimoto'nun oluşturmuş olduğu Konami Code'u eminim duymuşsunuzdur. işte oyun dünyasının en ikonik ve bilinen sıralamasını bir araya getiren Kazuhisa Hashimoto'nun 61 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

Konami Code'un mucidi Kazuhisa Hashimoto hayatını kaybetti

Ünlü oyun firması Konami'nin resmi sosyal medya hesaplarında konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. "Dünyayı Konami Code ile tanıştıran ve oldukça yetenekli bir yapımcı olan Kazuhisa Hashimoto'nun aramızdan ayrıldığını duyurmaktan dolayı üzüntü duyuyoruz. Tüm iyi dileklerimiz şu anda Hashimoto-San'ın ailesi ve arkadaşlarıyla.." mesajı ile bir nevi taziye mesajı da yapılmış.

Konami Code'un mucidi Kazuhisa Hashimoto hayatını kaybetti

Konami Code nedir?

Konami Code, firmanın video oyunlarında kullanmaya başladığı ve Yukarı-Yukarı-Aşağı-Aşağı-Sol-Sağ-Sol-sağ-B-A ve sonrasında Start tuşlarının sıralamasıyla oluşan bir hile kodu olarak biliniyor. İlk olarak Gradius oyununda kullanılsa da asıl bilinirliği Kuzey Amerika'da satılan Contra'nın NES sürümü ile ortaya çıkan bu kod, kullanıldığı yapımlarda oyunculara bazı avantajlar sağlıyor. örneğin Contra'nın NES versiyonunda bu kodu kullanırsanız 30 ekstra cana sahip oluyordunuz.

Tabi bu kodun bu kadar bilinmesinde sadece bu iki oyunun payı yok. Sonrasında yavaş yavaş yayılmaya başlayan ve daha onlarca farklı oyunda kullanılan Konami Code, büyük firmaların da göz bebeği haline geldi. Başta Google ve Facebook olmak üzere bu kodu farklı şekillerde kullanan birçok firma gördük. Hatta yurt dışında yayınlanan ve ülkemizde de yerel bir versiyonu bulunan Milyoner yarışmasında bile Konami Code sorusu ile karşılaşmıştık.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Konami Code'un mucidi Kazuhisa Hashimoto hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir