1/5

Kingdom Hearts Türkçe Tüm Hikaye!

Ersin Kılıç 30.01.2019 - 17:57
Seride olan bitenleri özetliyoruz!

İlk olarak 2002 yılında piyasaya çıkan Kingdom Hearts serisi, geçen bu süre zarfında farklı platformlarda farklı oyunları ile karşımıza çıktı. Diğer serilerin aksine her oyunu hikaye açısından oldukça önemli olan bu serinin hikayesini tam olarak takip etmek de oldukça güç. İşte bu yazımızda seride şimdiye kadar olan en önemli olayları bir araya getirdik ve oyunun ana hikayesini sizler için özetledik.

Kingdom Hearts Türkçe Tüm Hikaye!

Kingdom Hearts hikayesine geçmeden önce, oyunun dünyası hakkındaki bazı bilgileri hatırlatmam gerekiyor. Öncelikle oyun farklı dünya ya da diyarlardan oluşan bir evrene sahip. Yani seri boyunca seyehat ettiğiniz tüm dünyaların bir bütünü oluşturduğunu ve farklı diyarları temsil ettiğini söyleyebiliriz.

Bir diğer önemli olan nokta ise her canlının içerisinde olan kalp sembolü. Yani yazı ve videoda sık sık kalp tabiri geçiyor. Bunu söylediğimde aklınıza kan pompalayan, organımız olan kalp yerine, "sevgi içimizde" sözü gelsin arkadaşlar :) Tıpkı Star Wars serisindeki güç dengesine benzetebileceğimiz bu kalplerin ışığa ve karanlığa yönelimleri bulunuyor. Yani güçte dengeyi yakalayamazsanız ya aydınlığa ya da karanlığa sürükleniyorsunuz. Karanlık taraf sizi nefret, intikam ve kötülük içerisinde boğarken, aydınlığa sürüklendiğinizde ise sorgulama, yozlaşma ya da hakir görme gibi olgular ile karşılaşıyorsunuz. Yani oyunun dünyasında denge oldukça önemli bir yere sahip. Zaten tüm olayların öncesine gittiğimizde tüm evrenin, yani bahsedilen diyarların bir bütün olduğuna inanılıyor. Masal Çağı olarak da adlandırılan bu dönemde ölen her canlının kalplerinin Kingdom Hearts adı verilen ve bütün diyarı aydınlatan efsanede buluştuğuna da inanılıyor.

Kingdom Hearts Türkçe Tüm Hikaye!
?-Blade: ?-Blade için kısaca Kingdom Hearts'ın koruyucusu diyebiliriz. "Ki Blade" olarak okunan bu silah Kingdom Hearts'ı insanların kötü emellerinden koruduğu gibi onun ortaya çıkmasını sağlayan yegane anahtar olarak da geçiyor.

Varis: Serinin Star Wars'tan fazlasıyla izler taşıdığını söylemiştim değil mi? Söylemediysem de şimdi söylemiş olayım. Varis olayını da yine Star Wars serisindeki usta çırak ilişkisine benzetebiliriz. Kingdom Hearts dünyasında bulunan ve Keyblade Master ünvanına sahip kişiler genelde ya öğrenci yetiştiriyor ya da kendilerine bir varis seçiyorlar. Bu seçim bilinçli olduğu gibi kişinin ustasının keyblade isimli silahına dokunmasıyla da ortaya çıkabiliyor.

Heartless: Oyunda en çok karşılaştığımız düşman türü bu. Başta da söylediğim gibi insanlar karanlığa fazlasıyla karışmaya başladığında heartless isimli bu yaratıklar ortaya çıkıyor. Çok güçlü olanların bu yaratıkları çağırma ya da kontrol etme özelliği de bulunmakta.

Kingdom Hearts Türkçe Tüm Hikaye!

Nobody: Bir kişi kalbini kaybettiğinde arkada kalan bedeni ise Nobody'e dönüşüyor. Eğer bu kişi sıradan biri ise Nobody'si şekilsiz bir yaratığa dönüşürken, iradesi çok güçlü birinin Nobody formu ise bir yaratıktan ziyade insan formuna benzer bir formda kalabiliyor. 

Bir diğer hatırlatma ise hikaye konusunda. Hikayeyi mümkün olduğunca yalın bir şekilde anlatmaya çalışacağım. İlla ki atladığım, hata yaptığım ya da kendimce yorumladığım kısımlar olacak, bu kısımlar için şimdiden süç-ü lisan ettiysek affola diyorum. Ayrıca Final Fantasy karakterlerinden tutun da Re:Coded oyununa, hatta sadece belli bir oyun için önemli olan bazı savaşları, karakterleri bile es geçmeyi düşünüyorum. Unutmayın amacımız 3.oyun öncesi hikayeyi toplamak. Bu ufak hatırlatmaları yaptıktan sonra hazırsanız hikayemize geçelim.

BÖLÜM 1: PERİ MASALLARI ÇAĞI

Hikayemiz Peri Masalları Çağı olarak da bilinen dönemde Daybreak Town'da başlıyor. Kingdom Hearts'ın parıl parıl parladığı, dünyanın barış ve huzur içerisinde olduğu bu günlerde Ustaların Ustası var olan altı çırağından beşini topluyor ve onlara büyük bir savaşın kapıda olduğuna dair kehanetlerden bahsediyor. Her birine dünyalar da yaratma gücü olan Kehanet Kitabı'nın birer kopyasını verdikten sonra, bu büyük savaşın tüm dünyayı tüketeceği ve ışığın karanlık tarafından yutulacağını belirtiyor. Çıraklarına bu olayın ne olursa olsun yaşanacağını belirttikten sonra bu savaşı engellemeye değil sonrasına odaklanmaları gerektiğini de tembih ediyor.

Şimdi burada bir parantez açarak ilk olarak Kingdom Hearts X oyununda karşımıza çıkan bu çıraklardan bahsedelim (Ira, Aced, Invi, Ava, Gulya ve Luxu). Foreteller olarak da bilinen bu çıraklar aynı zamanda birer Keyblade ustası ve en büyük amaçları da dünyayı karanlığa karşı korumak. Bunu gerçekleştirmek için de Daybreak Town'da ustalık görevi yapıyorlar. Yani her birinin kendi çırakları, Keybalde savaşçıları var ve bu çıraklara da Birlik yani Union adı veriliyor.

Kingdom Hearts Türkçe Tüm Hikaye!

Hepsine ayrı bir görev veren Ustaların Ustası, kitap vermediği Luxu'ya ise kendi Keyblade'ini emanet ederek Daybreak Town'dan ayrılıyor. Ustalarının ayrılmasından sonra bu birlikler arasındaki denge de bozuluyor. Oluşturulan diğer dünyalardan gelen ışık ile kendi görevlerini gerçekleştirmeye çalışan Foreteller, ışığın paylaşımı konusunda ayrılık yaşıyor. Yaşanacak bu büyük savaş için hazırlıklarına devam eden beşli, kısa bir süre sonra birbirine düşüyor ve kısacası kehaneti de kendileri geçekleştirmiş oluyorlar. Keyblade War adı verilen bu büyük savaşta binlerce keyblade savaşçısı çocuk hayatını kaybediyor. Savaş sonrası tıpkı kehanette olduğu gibi Luxu ile birlikte karanlığa gömülen Kingdom Hearts, bunun sonucunda koruyucusu da olan ?-Blade'in 20 parçaya bölünmesine sebep oluyor. Bu parçalardan 7 tanesi saf aydınlık, 13 tanesi ise saf karanlıktan oluşuyor.

Yaşanan bu büyük savaş sonrası yok olmanın eşiğine gelen dünya, aynı zamanda oluşturulan yüzlerce parçaya bölünüyor. Keyblade Savaşı'nın getirmiş olduğu büyük yıkım sonucu Kingdom Hearts kendisini göstermese de kalbinde saf ışığı taşıyan çocuklar, bu dünyaların yok olmasını da engelliyor. Kehanet Kitabı tarafından yapılan bu dünyalar serinin ana oyunlarında ziyaret ettiğimiz farklı dünyaları oluşturuyor. Bildiğiniz gibi seride Lux adı verilen ışık hüzmelerini toplayarak yeni dünyaların kilidini açıyorduk. Tabi aradan uzun yıllar geçtikten sonra ise hem o çağ hem de Keybalde Savaşı sadece bir masal olarak anılmaya başlıyor.