King of Fighters Allstar yapımcısı ile konuştuk

Ersin Kılıç 12.10.2019 - 12:43
Oyun hakkındaki detayları sorduk

Dövüş oyunu denince akla gelen ilk serilerden biri olan ve özellikle Arcade salonlarının vazgeçilmez oyunlarının başında gelen King of Fighters serisi mobil platform için geliştirilen yeni oyunu ile karşımıza çıktı. Biz de King of Fighters Allstar'ın yapım süreci ve detaylarını Netmarble EMEA Bölüm Müdürü Taeseung Chang ile konuştuk.

King of Fighters Allstar yapımcsı ile konuştuk

- Oyunun hikayesi ve genel yapısı hakkında bilgi verebilir misiniz?

The King of Fighters Allstar’ı bugüne kadar çıkan tüm The King of Fighters oyunlarının en popüler karakterlerini içeren bir RYO oyunu. Oyuncu, The King of Fighters’a hafızasını kaybetmiş bir kişi olarak başlıyor, üstelik bir grup insan da etrafını sarmış ve onunla dövüşmeye hazır bekliyor. İşte bu gergin ortamda Noah isimli bir kız çıkageliyor ancak bir şekilde Noah’nın oyuncuyu kurtarması beklenirken, oyuncu Noah’yı kurtarmak durumunda kalıyor. Böylece tanıştığı bu kız, hafızasını kazanmak için oyuncunun çıktığı yolculukta onun rehberi oluyor. Turnuvalara katılıyor, ilerliyor ve güçleniyor. Ve hatta bir gün KOF tarihini yeniden yazabileceğini keşfediyor. Buradan sonrasını anlatmayalım ama tüm oyuncularımızın KOF dünyasının zirvesine doğru yapacakları yolculuğun heyecanını doyasıya yaşayacaklarına eminim. 

King of Fighters Allstar yapımcısı ile konuştuk

- Oyunda kaç karakter var? Üçlü grup tarzı bir işleyiş görecek miyiz?

Oyunda 50 popüler orijinal KOF dövüşçüsü var ve tabii ilerleyen zamanlarda yeni dövüşçüleri de oyunda görebilecek oyuncularımız. Orijinal KOF’dan aşina olduğumuz bu üçlü takım tarzı da, The King of Fighters Allstar’da mevcut- hem nostaljik hissettirecek hem de mobile özel tasarlanmış kontrollerle zevkli bir mücadele imkanı sunacak. 

 - Klasik bir dövüş oyununu rol yapma türüne çevirirken karşılaştığınız zorluklar nelerdir?

Netmarble olarak hepimiz hem aksiyon RYO hem de dövüş oyunları hayranıyız; bu yüzden amacımız tüm oyuncularımıza zevkle oynayacakları bir oyun deneyimi sunmaktı. Tabii KOF severlere de farklı bir şeyler sunmak istedik. Böylelikle orijinal IP’yi temel alarak dövüş, toplama, karakter güçlendirme ve daha pek çok özelliği dengeli bir şekilde harmanladık.

- Klasik dövüş unsuru ve karakter farklılıklarını oyuna nasıl aktardınız?

The King of Fighters Allstar kolay bir oynanışa sahip side scrolling beat-em up oyunu olarak açıklanabilir. Saldırılar için ekrana dokunuyorsunuz ve tıpkı orijinal KOF’taki gibi aynı özel hareketleri kullanabiliyorsunuz. Düşmanlara saldırarak, darbe alarak ya da belirli hareketleri darbe almadan kullanarak kombo yapabiliyorsunuz. Sanal bir kumanda yerine sadece ekrana dokunarak bunların tadını çıkartabilirsiniz.

King of Fighters Allstar yapımcısı ile konuştuk

- Görsel anlamda oyun oldukça iddialı duruyor. Teknik konuda neler söyleyebilirsiniz?

The King of Fighters Allstar, Lineage 2 Revolution’un geliştiricisi Netmarble Neo tarafından Unity motoru kullanılarak geliştirildi. Hedefimiz en yeni grafik teknolojisi ile aksiyon oyunlarının eğlencesini en yüksek seviyeye çıkartmaktı, bunu başardığımızı düşünüyorum.

- Oyundaki gelir sisteminden bahseder misiniz? P2W dengesini nasıl korudunuz?

The King of Fighters Allstar bir karakter toplama oyunu. Dövüşçüleri toplayıp güçlendirerek ilerleyecek oyuncularımız ancak ücretsiz oynayan oyuncularımız belirli bir hızda bunu yapabilecek. Oyuncularımız için karakterlerini güçlendirmelerini sağlayacak mağazadan alabilecekleri paketler hazırladık ancak bunu yapmadan da tüm oyuncularımız aksiyon ve eğlenceyi azami seviyede yaşayacak.  

- Son olarak farklı serilerden sürpriz karakterler görme ihtimalimiz var mı?

Tabii, oyuncularımıza sürprizlerimiz de olacak, KOF dışındaki IP’lerle işbirliği planlarımız var. Daha farklı dövüşçülerle de mücadele etmek ve onları koleksiyonunuza katmak mümkün olacak.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2019 17:28
Henüz Türkçe dil desteği gelmedi. Bilgisi olan var mı acaba ne zaman gelir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2019 18:21
Oyun ğüzel oynuyorum baya keyifli.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2019 08:30
Turkiyede android e ne zaman düşecek onunda sorsaydiniz keşke.
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2019 19:27
Ay sonuna doğru çıkması planlanıyor. Tabi değişebilir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2019 15:06
Bir Türk oyun basını olarak orda olupda Türkçe dil desteğini sormamak olur mu. Böyle röportajlarda sorulardan biri bu olabilmeli...

----------------------------------

Oyun Türkçe olacak arkadaşlar. Netmarble'ın ülkemize getirdiği birçok oyun Türkçe zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2019 14:10
liselileri gec universitelilerin cogu bilmez bu seriyi. yeni jenerasyondan cidden dovus oyunlarina merakli olan kisiler bilir bu oyunu. onun disinda cocuklugunu gencligini 90li yllar ve 2000 li yillarin basinda yasamis tipler icin atari salonlari denince akla gelen ilk oyunlardandir. efsanedir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
King of Fighters Allstar yapımcısı ile konuştuk
İlginizi Çekebilir