Kimetsu no Yaiba oyunu batıya geliyor

Ersin Kılıç 27.06.2021 - 00:57
Son dönemin en iyi anime serilerinden birinin oyun adaptasyonu Kimetsu no Yaiba The Hinokami Chronicles için batı çıkış tarihi verildi.

Kimetsu no Yaiba ya da İngilizce ismi ile Demon Slayer animesinin PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X ile birlikte PS4 ve Xbox One için yeni bir oyunu duyurulmuş ve batıdaki oyuncular olarak bu oyunun videolarını izlemekle yetinmiştik. Geçtiğimiz dönemin en sağlam animelerinden biri olan ve 2.sezonunu büyük bir merakla beklediğimiz Kimetsu no Yaiba oyununun 15 Ekim 2021'de çıkacağı açıklandı.

Kimetsu no Yaiba The Hinokami Chronicles 15 Ekim'de çıkacak

Kimetsu no Yaiba oyunu batıya geliyor

Kimetsu no Yaiba The Hinokami Chronicles (Hinokami Keppuutan) ismi ile çıkacak olan oyunun daha önce birçok oynanış videosyla da karşılaşmıştık İlk duyurulduğu dönem PS4 özel olarak belirtilen oyunun daha sonradan diğer platformlara geleceği de öğrenilmişti. Oynanış olarak Naruto oyunlarına benzer bir dinamiğe sahip olan oyunun arkasında zaten CyberConnect2 firması yer alıyor. Daha önce Jojo, Dragon Ball ve Naruto gibi önemli serilerin oyunlarına imza atan CyberConnect2, son olarak Dragon Ball Z: Kakarot ile karşımıza çıkmıştı. Zaten görsel anlamda firmanın daha önce yapmış olduğu oyunlara benzediğini de görüyoruz. Muhtemelen bu oyunlar ile aynı grafik motorunu kullanacak. 

Diğer taraftan Kimetsu no Yaiba'nın 2.sezonu için bir tanıtım videosu da yayınlandı. İlk sezon üzerinden pandemi sürecinin de etkisi ile uzun bir süre geçti. Firma Japonya'da gösterime giren ve serinin en önemli hikayelerinden biri olan Mugen Treni kısmını Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train isimli bir film ile sinema salonlarına sokmuştu. Animenin 2.sezonu ise filmin kaldığı yerden devam edecek.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba hakkında;

2016 yılında mangası başlayan Kimetsu no Yaiba, 2019 yılında anime serisine kavuşmuştu. Koyoharu Gotouge tarafından kaleme alınan seri, geçtiğimiz dönemlerin en iyi animelerinden biri olarak gösteriliyor. Açıkçası seriyi izlemiş biri olarak biraz yavaş ilerlediğini ama hikaye ve çizim kalitesi anlamında gerçekten de doyurucu olduğunu söylemem gerekiyor. Shonen tarzında ilerlemesine rağmen çizim kalitesi olarak klasik Shonen animelerden çok ama çok daha iyi bir kalitede olduğunu söyleyebilirim.

Kimetsu no Yaiba, ailesi iblisler tarafından katledilen Tonjuro Kamado'nun hikayesini anlatıyor. Kardeşi Nezuko'nun da bir iblise dönüştüğü seride, Tanjuro'nun iblis özelliklerine karşı durmaya çalışan kardeşini iyileştirme çabasına tanıklık ediyoruz. Mangası Shonen Jump'ta devam eden Kimetsu no Yaiba'nın ilk sezonu 26 bölüm sonrasında sona erdi. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 22:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kimetsu no Yaiba oyunu batıya geliyor
İlginizi Çekebilir