1/5

Karanlık Kardeşlik - Bölüm 6

Emin Çıtak 14.08.2011 - 11:31
Talihsiz bir gün
     Trajik bir kaza! Peki, ama bu nasıl olacaktı ki? Şehrin tamamı panik, endişe ve korku halindeyken birini kaza süsü vererek öldürmek neredeyse imkânsızdı. Gece yarısı sızıp Baenlin’i boğazlamak daha kolay değil miydi?

     Elrin bütün öğleden sonrasını ne yapacağını bilmez bir halde şehir sokaklarını arşınlayarak geçirmişti. Hedefinin nüfuzlu ve ulaşılması zor biri olması yetmezmiş gibi şehir muhafızları her yerde kol geziyordu.

      İşte! Beş kişiden olaşan bir muhafız bölüğü doğu kapısına doğru gidiyorlardı. Yani Baenlin’in evinin tam yanına. Elrin çaresizce muhafızları izledi. Karanlık basmadan onları alt ederek evin bodrumuna ulaşmak olanaksızdı.

      Muhafızlar şehir kapısına doğru ilerlerken, Olav’ın ona tarif ettiği sağ taraftaki ikinci evin kapısı açıldı. Sonunda Baenlin’i görmüştü. Hayatının son dönemini yaşamakta olan iki büklüm bir ihtiyardı. Gümüş rengi saçları pardösüsünün omuzlarına dökülüyordu. Yüzündeki derin izlerse hatlarını keskinleştiriyordu. Dışarıya onunla birlikte çıkmış olan koruması Gromm’a bir şeyler söyledi ve Elrin’in bulunduğu yere doğru yürümeye başladı.

     Elrin, hedefinin yanından geçip gitmesini izledi.

Karanlık Kardeşlik - Bölüm 6
***
    “Yok, hayır beni bu işin içine sokma!”

     Olav çaresizce çırpınıyordu. Belli ki karşısındakinin teklifi onu korkutmuştu.

     “Onu eve sarhoş göndermenin neresi bu işin içine girmek oluyor?” diye sordu Elrin. Bunun üzerine hancı son bir kez Elrin’nin gözlerine çaresizlikle baktı.

     “Haklısın. Eğer istemiyorsan…” dedi Elrin. Sesinin tonunun da kendisinin bile şaşırdığı karanlık bir hava vardı. “…seni zorlamam akıllıca olmaz”

     Olav’ın her yerini ürperti sardı. Galiba sonunda kimi reddetmeye çalıştığını anlamıştı. Düşünceli bir şekilde Elrin’in yanından ayrıldı. Yapacaktı, Gromm’un -etrafında olup bitenleri algılayamayacak kadar – sarhoş olmasını sağlayacaktı.

      İki saattir odasında oturmasına rağmen hancıdan bir haber yoktu. Hemen en kötü ihtimaller Elrin’nin zihnini işgal etmeye başladı. Gromm gelmemiş olabilirdi ya da yeni olağanüstü hal nedeniyle fazla içmeye yanaşmamış olabilirdi. En kötüsüyse Olav muhafızlara haber vermiş olabilirdi. Yatağından kalktı ve sabırsızca odasında gezinmeye başladı.