1/4

Karanlık Kardeşlik - Bölüm 2

Emin Çıtak 17.07.2011 - 11:38
Ölüm Sanatı

KARANLIK KARDEŞLİK
BÖLÜM - 2
ÖLÜM SANATI


     Elrin’in korkudan dili tutulmuştu. Şaşırmak mı? Bu adam ne saçmalıyordu. Konuşmak istedi, ona kim olduğu sormak ve katil olduğunu nereden bildiğini öğrenmek istedi. Ama boşuna, çenesi sanki bir daha hiç açılmamak üzere kapanmıştı.

     “Güzel, şimdi sessizce beni dinle katil,” dedi gizemli yabancı. Sesi toktu ve otoriter havası Elrin’i daha da çekingen yapmıştı. Sessizce dinle demişti. Elrin zaten bir süre herhangi bir sesi çıkarabileceğini sanmıyordu.

     “Vicdanının rahat olmadığını görüyorum. Vicdanını temizlemeye ihtiyacın varsa sana bir teklifim olacak.

     Benim adım Lucien Lachance. Karanlık Kardeşlik’in Konuşmacı’larından biriyim. Ve sana gelirsek… Sen… Sen bir katilsin. Canlıların hayatlarını ellerinden alırsın, onların ruhlarını hasat edersin. Yaptığın şey Gecenin Annesini mutlu etti. Bu yüzden geldim. Seni özel bir ailenin parçası yapmak için.”

     Karanlık Kardeşlik. Cyrodiil’de ki herkesin bahsettiği günahkâr topluluk. Onları bilmeyen yoktu. Her yer de onlar konuşulurdu. Sayısız cinayet ve suikastın sorumluluğunu taşıyan bir topluluktu. Yine de gerçekten var olduklarına dair tek bir kanıt bile yoktu. Olduysa bile, muhafız birlikleri olayları örtbas etmede onları engellemekten daha başarılıydı. Elrin, yutkundu ve ilk kez konuşmaya cesaret etti.
“Lütfen devam edin Bay Lachance.” dedi sakin bir şekilde. Korktuğu daha fazla hissettirmek istemiyordu. Sonuçta karşısındaki adam yaptığı şeyi suç olarak algılamıyordu. Aynen dediği gibiydi, Elrin aslında bir ruhu hasat etmişti, onu günahlarından arındırmıştı.

     Lucien yüzünü Elrin’nin kine yaklaştırdı. Artık onu net bir şekilde görebiliyordu. Bembeyaz kireç gibi yüzü, sararmış dişleri ve her an tetikteki siyah gözleriyle Lucien Lachance gerçekten de karanlık bir adamdı. Ama Elrin daha fazla korkmak istemediğinden sakince onun gözlerinin içine baktı.

     “Kardeşliğe girebilmen için bir ruhu daha hasat etmen gerekiyor. Fazla uzatmayacağım. Hedefin Bravil’in kuzeyinde ki ill Omen Hanı’nda kalıyor. İsmi Rufio, yaşlı bir keşiş. Bu geceyi handa geçirecek. Gün doğana kadar vaktin var.”

     “Peki, onu neden öldürmem gerekiyor.” diye sordu Elrin.

     “Gecenin Annesi’nin sırlarını öğrenmek istiyorsan öncelikle hedeflerini sorgulamaman gerekiyor. Gözümüz üzerinde olacak katil.” dedi ve yaptığı büyüyle bir anda ortadan kayboldu.