1/2

Karanlık Kardeşlik - Bölüm 1

Emin Çıtak 10.07.2011 - 09:58
Ölüm Gören
KARANLIK KARDEŞLİK

BÖLÜM-1
ÖLÜM GÖREN

     “Ucuz şarap istiyorum!” dedi Elrin. Handaki gürültü ve keşmekeş nedeniyle yaklaşık on dakikadır içkisini alamamıştı. O bu ilgisizliği kalabalığa bağlasa da, gerçek biraz farklıydı. Bu genç yabancı, İmparatorluk Şehri’nde belki de olmaması gereken tek yerdeydi; Tüccarlar Hanı. Günün yorgunluğunu bira ve sohbetle atan şehir tüccarları kendi çöplüklerinde iki şeyi sevmezlerdi: Yabancılar ve Orman Elf’leri. Ve ne yazık ki kısa boyu, çelimsiz vücudu ve pejmürde cüppesiyle bu iki tanımada fazlasıyla uyuyordu.

     “Hey, şarap istiyorum!” bu son sözleri kukuletalını geriye atarak yüksek sesle söylemişti. Şimdi uzun kulakları, altın rengi saçları ve sinirden parlayan yeşil gözleri de ortaya çıkmıştı. “Sadece şarap istedim ve… Kalacak bir yer.”

     Handaki o sıcak sohbet havası yerini buz gibi bakışlara döndürdü. Handa yaklaşık on kişi vardı ve herkes Elrin’i süzüyordu. Elrin bakışların farkındaydı, ama anlam verememişti. Yine de ortamın bir anda bu kadar gerginleşmesinden rahatsız olduğu için kibarca talebini yineledi.

     “Lütfen, şu anda şaraba ve kalacak bir odaya ihtiyacım var.”  Hanın sahibi Velus Hosidius küçümser ve alaycı bir ses tonuyla:

     “Benim, sivri kulaklı bodur hırsızlara verecek yatağım yok! Ama istersen Su Kıyısı’nda seninle yatağını paylaşacak dilenciler bulabilirsin.”

     Velus’un sözlerinin ardından han kahkahaya boğuldu, merdiven kenarındaki masada oturan gruptan sarhoş bir tüccarın sesi şamatayı yardı.

     “Ormana dön seni sivrikulak! Yoksa ben seni gönderirim!”

     Elrin sinirlenmişti fakat böyle bir yerde kavga çıkaracak kadar aptal birisi de değildi. Hızlı bir biçimde kukuletalını çekti ve hanın giriş kapısına yöneldi. Her taraftan aşağılayıcı sözler duyuyordu. Sinirlerine hâkim olmalıydı. Sadece çıkıp gitmesi gerekiyordu. Sadece kapıyı açacaktı, sonra başka bir yeri denerdi neden olmasın, her yerde bu muameleyi göreceğini düşünmüyordu.

     “AAAHHHHH!” Elrin acıyla başını tutuyordu. Tam kapıyı açarken az önce onunla dalga geçen sarhoş ona elindeki boş şişeyi fırlatmıştı. Kalabalık yeniden kahkahalar atmaya başladı. Elrin sinirinden kıpkırmızı olmuştu. Bunu gören kalabalık acıdan olduğunu düşünerek daha da beter gülmeye, aşağılamaya başladı. Elrin sadece şarap istemişti ve bir de geceyi geçirmek için bir yatak. Bu kadarı fazlaydı. Hışımla sarhoş serserinin oturduğu masaya doğru ilerledi. Esmer teni gülmekten mosmor olmuştu.