1/3

Kara Ekran #57: ROME

Emin Çıtak 13.05.2014 - 18:09
Tarihe tanıklık etmeye hazır mısınız?
HBO şu sıralar her ne kadar popüler seri Game of Thrones ile anılsa da onların ilk büyük prodikyonları GoT değil. Çok değil bundan on yıl önce Dizi tarihinin en büyük prodiksyonlarından birine imza attılar.

Julius Ceasar, Pompey Magnus, Marcus Antonius ve Cleopatra gibi tarihe damga vurmuş nicelerinin yaşadığı dönemi anlattılar. Bu hafta M.Ö. 50 yılındayız... Tüm zamanların en büyük uygarlıklarından birinin merkezindeyiz... Entrika, ihtiras ve kanın asla eksik olmadığı topraklardayız...

Kara Ekran #57: ROME
Rome dizisinin en özel yanı kuşkusuz eşsiz hikaye anlatımıdır. Evet yukarıda efsanevi kişilikleri saydım sizlere sewvgili okur ama Rome'un baş karakteri ne Sezar ne de Kleopatra. Dizi bize hikayesini iki lejyonerin üzerinden anlatıyor. Titus Pullo ve Lucius Vorenus'un yaşadıkları üzerinden koca bir resim bize gösteriliyor.

Bir kaşınızın kalktığına eminim niye bu adamları izliyoruz diye. Biz Sezar'ı istiyoruz diyebilirsiniz. Merak etmeyin, dizi sırasına Sezar'dan tutun Cicero'ya kadar tüm önemli kişiliklere doyacaksınız. Pullo ve Vorenus son derece önemli kişilikler ve onların hayatını yaşarken inanın kendinizi o ihtişamlı döneme daha yakın hissediyorsunuz. Böylelikle dizilerin başlıca unsurlarından birisi olan karakter gelişimine siz de ortak oluyorsunuz.

Eğer bulunduğumuz dönemden bahsedecek olursak: Eve bulunduğumuz dönem diyorum çünkü ben bugüne kadar böylesine inanılmaz bir dekor görmedim. Tonla dizi izlemişimdir ama içlerinde Rome bu konuda en iyi çıkardığını rahatlıkla söyleyebilirim. Düşünün dizi bittikten çok sonra bile başka yapımlar için bu setler kullanıldı. O derece tarihe sadık bir yapım var karşınızda.