1/2

Kara Ekran #36 The Guild

Ceyda Doğan 26.11.2013 - 16:32
"Do You Wanna Date My Avatar?"
MMO oyunlarını çılgınlar gibi takip eden ve MMORPG'yi hayatlarının bir parçası haline getiren binlerce oyuncu vardır. Kendi adıma MMORPG türü, oyun dünyasında benim için her zaman ayrı bir yere sahip oldu. Sevgili Felicia Day de aynı düşünceye sahip, başarılı bir oyuncu olarak karşımızda. Sadece başarılı bir oyuncu değil, aynı zamanda yazar ve The Guild'in yapımcılığında önemli bir role sahip. Bu haftaki konuğumuz, onun başarılı yapımlarından biri olan The Guild olacak.

Kara Ekran #36 The Guild
Felicia Day'i tanımayanlar için ufak bir bilgi vereyim; 1979 Alabama doğumlu. Yazar, komedyen ve başarılı bir aktris. Buffy the Vampire Slayer'ı izleyenler bilirler, Vi isimli bir karakteri canlandırmıştı. Aynı zamanda Supernatural'da Charlie isimli bir karakterle de ön plana çıkmıştı.  Dragon Age: Redemption isimli mini dizinin yazarlığını, aynı zamanda başrol oyunculuğunu kapmıştı. Kısacası 2001 yılından beri, ekranlarda sık sık gördüğümüz bir kadın haline geldi.

Kara Ekran #36 The Guild
Asıl konumuz The Guild'e geri dönecek olursak; başrollerde, Felicia Day, Vincent Caso, Jeff Lewis, Amy Okuda, Sandeep Parikh ve Robin Thorsen'in oynadığı başarılı bir komedi dizisi. 2007 yılından bugüne kadar toplamda beş sezon yayımlanmış ve altıncı sezonu da devam eden The Guild, WarCraft benzeri bir MMORPG oynayan bir grup insanın sanal ortamda kurduğu ilişkiyi konu alıyor. Onların oyun bağımlılıkları ve oyun içerisindeki kişilikleriyle, gerçek hayattaki kişilikleri arasındaki komedi dolu diyalogları ayrı zevkli; bu şekilde rol yapma oyunlarını sevenler için ayrı zevkli bir dizi.

Hikayemiz The Knights of Good isimli klanın ruhbanı Codex'in etrafında dönüyor ve bir gün klanın warlock'u Zaboo, onun kapısında beliriveriyor, işte bütün olaylar o zaman kopuyor.