1/2

Kara Ekran #35 Dracula

Ceyda Doğan 19.11.2013 - 17:24
Bazı şeyler asla ölmez
İntikam... O kadar çok diziye ve o kadar çok filme konu olmuştur ki sayısını biz bile unuttuk. Özellikle korku ve gerilim türlerini bir araya getiren başarılı yapımlar, bu konuyu mükemmel işliyorlar. İşte o başarılı yapımlardan biri; Dracula.

Kara Ekran #35 Dracula
Jonathan Rhys Meyers: Dracula / Alexander Grayson
Yıl 2013 olunca, insan daha farklı şeyler bekliyor öyle değil mi? Mesela havada uçuşan korkunç yaratıklar veya Dracula'nın yarasaya dönüşüp, kurbanına sinsice yaklaşması gibi. Hatta işin içerisine biraz daha fazlasını ekleyip, teknolojinin dibine vurup, inanılmaz aksiyon sahnelerini beklerken buluyorsunuz kendinizi. Sizi şimdiden uyarıyorum, bu düşünceden kendinizi arındırıp, drama ve korku dolu bir hikayeye kendinizi hazırlayın. Bu Dracula, sizin bildiğiniz Dracula'dan çok daha farklı bir hikayeye sahip ve onun istediği tek şey var; intikam.

Dracula, 19 Kasım itibariyle toplamda 4 bölümü yayımlanmış ve Bram Stoker'ın orjinal kitabından uyarlanan başarılı bir dizi. Ayrıca dizinin prodüktörü de, Carnivàle'in senaristi Daniel Knauf. Henüz birkaç bölümde "başarılı" kategorisine sokmak ne kadar doğru bilinmez ancak önemli olan daha ilk bölümden insanı cezbetmesi değil mi? Ben buna "Dracula'nın cazibesi" diyorum.

Kara Ekran #35 Dracula
25 Ekim tarihinden bugüne kadar yayımlanan Dracula'nın yaratıcısı, Cole Haddon. The Tudors'tan tanıdığımız Jonathan Rhys Meyers, Dracula rolünde ekranlara kendisini gösteriyor. Dracula'nın daha ilk bölümünde "Order of Dragon" adında cadı ve vampir avlayan bir örgütten bahsedilmektedir. Dracula'nın karısı da cadılıkla suçlanarak yakılır ve Dracula da tanrıya isyan ederek vampir olur. Dizimiz, 19. yüzyılın sonlarında geçiyor. Yakışıklı ve gizemli Dracula, Londra'ya gelir ve Viktoryan toplumuna modern bilimi getirmek gibi bir amacı vardır. Elektrik teknolojisiyle özellikle ilgilenen Dracula, Amerikalı bir girişimci olan Alexander Grayson olarak insanları etkilemeye çalışmaktadır. Dracula'nın Londra'ya gelmesinin bambaşka bir nedeni vardır. O, kendisini yüzyıllar önce ölümsüzlükle lanetleyenlerden intikam alma yolundadır. Tam da her şey istediği gibi giderken, karşısına ölü karısının reenkarnasyonla yeniden hayata gönderilmiş hali çıkar.