1/2

Kara Ekran #23: South Park

Ceyda Doğan 17.09.2013 - 17:35
"Olamaz! Kenny'i vurdular!"
Kara Ekran köşemiz bu hafta ilginç bir konuğu hayata döndürecek. İşte karşınızda Kenny! Yani Kenny ve onu hayatta tutmaya çalışan ve kimi zaman gerçekten ölümüne neden olan arkadaşları;  Cartman, Stan ve Kyle. Kısacası South Park, bu haftaki konuğumuz olacak.

Kara Ekran #23: South Park
South Park, ABD yapımı olan ve 18 yaş üstü izleyiciye hitap eden, başarılı bir komedi dizisidir. 1997 yılında, iki çılgın genç olan Trey Parker ve Matt Stone tarafından yaratılmıştır. Çizimlere kesinlikle aldanmayın, işin içerisinde başarılı ve bir o kadar da saçma espriler var ki, gülmekten kendinizi alamayacaksınız.

South Park; Cartman, Stan, Kyle ve Kenny'nin hikayesini anlatıyor. Gerçekten var olan bir kasabadan esinlenerek yaratılmıştır ve büyümekte olan dört arkadaşın komedi dolu hikayesini, konu alır. ABD’nin Colorado eyaletinde yer alan Fairplay, South Park dizisinde mekan olarak kullanılan kasabanın bulunduğu yerdir. 1859 yılında altın bulunmasıyla "altın avcısı" hücumuna uğrayan "gerçek South Park" aynı zamanda dünyada en çok UFO görülen yerlerin de başında geliyor. Bu kadar olayın bir araya geldiğini gören Trey Parker ve Matt Stone, böyle bir kasabayı ölümsüzleştirmek istemişler. 1997 yılından, bugüne kadar devam eden bir dizi serisi yaratmışlar.

Kara Ekran #23: South Park
İşin içerisinde sadece komik olaylar değil, paranormal olaylar da yer alınca South Park, tadından yenmeyen bir dizi haline geliyor. İki boyutlu karakterlerin basık ve basit resmediliyor olması, diziye ilginç bir hava katıyor. Özünde gerçekte var olan şahısların yüzleri, fotoğraf ile animasyona ekleniyor ve bu fotoğraflarda ağız hareket ettiriliyor.