1/2

Kara Ekran #22: My Name Is Earl

Ceyda Doğan 17.09.2013 - 17:33
İyilik yap, iyilik bul
Kara Ekran köşemize, yeni bir diziyle devam ediyoruz. Bu hafta sizlere, kendisine ilginç bir hayat felsefesi edinen Earl'ün hikayesini anlatacağım. My Name Is Earl ismiyle yayına giren komedi dizisi, dört sezon boyunca bizleri güldürdü.

Kara Ekran #22: My Name Is Earl
2005 ve 2009 yılları arasında yayına giren My Name Is Earl, ABD yapımı bir dizi. Dizinin konusu ise, adından da anlaşılacağı üzere Earl isimli bir çılgının hikayesini anlatıyor ancak o, sıradan bir insan değil. Sıradanlıktan kastım, büyülü güçlerden bahsetmiyorum. Earl, karmaya inanan bir insan ve ayrıca bir kapkaççı-ydı. Bir gün piyangodan 100 bin dolar kazanıyor ve bu yüzden tüm hayatı değişiyor ancak kazandığı parayı harcayamadan, bir kazada kaybediyor. Bu olaydan sonra hayat felsefesini değiştiriyor ve "iyilik yap, iyilik bul" diyerek, kendisine bir liste oluşturuyor. Bu liste sıradan bir liste değildir. Geçmişinde kapkaççılık yapan ve insanlara bir zorba gibi davranan Earl, kendisini temize çıkartmak istiyor. Bu yüzden listesine, kötü duruma soktuğu insanları yazıyor. Onları tek tek bulup, iyilik yaparak, iyilik bulmaya çalışıyor ve üzerindeki "inandığı" kötü şansı yok etmeye çalışıyor.

Earl'ün bir nevi "iyilik yap, iyilik bul" felsefesine kavuşmasını sağlayan kişi, talk-show programcısı Carson Daly. Geçirdiği kazadan sonra hastanede onunla konuşuyor ve karma hakkında bazı bilgiler öğreniyor. Bir süreden sonra Earl, kötülük yaptığında, başına sürekli kötü olaylar gelmeye başlıyor ve iyilik yaparak, kendisini rahatlatmaya çalışıyor ancak bunları o kadar komik yollarla yapmaya çalışıyor ki, dizi boyunca yüzünüzdeki tebessümün eksilmeyeceğinden eminim.

Kara Ekran #22: My Name Is Earl
My Name Is Earl'ün hikayesi bu kadarla bitmiyor. Earl'ün kazandığı ikramiyeden haberi olan eski karısı Joy, ona engel olmaya çalışıyor ve Earl'ün kardeşi Randy de yardımcı olmaya çalışıyor. Earl'ün elinde tam 259 kişiden oluşan bir liste var ve listesindeki kişilere iyilik yaptıkça, onların üzerini çizip vicdanen biraz daha rahatlıyor. Randy ve Earl'ün yanına Meksikalı bir otel hizmetçisi olan Catalina katılınca, dizinin kurgusu gittikçe ilginçleşiyor. Unutmadan Joy'un yeni sevgilisi Crabman de, hikayeye oldukça ilginç bir yerden giriyor.