1/2

Kara Ekran #20: Fringe

Ceyda Doğan 17.09.2013 - 17:36
Paranormal diye bir şey yoktur, sadece bilim vardır
Kara Ekran'nın bu haftaki konuğu, Fringe. Paranormal olaylara tepki olarak doğan Fringe, dünyanın en başarılı dizileri arasına girdi ve toplamda 5 sezon yayımlandı. Bilim kurgu, korku, gerilim ve dramayı bir araya getiren Fringe; Özel Ajan Olivia Dunham, Walter Bishop ve Peter Bishop'ın başına gelen ilginç olayları konu alıyor.

Kara Ekran #20: Fringe
Fringe, J.J. Abrams, Alex Kurtzman ve Roberto Orci'nin ellerinden çıkan, son derece başarılı bir dizi. Bu yıl ocak ayında izleyenlere veda eden Fringe, tüm yolcuların ve mürettebatın ölmüş olduğu bir uçak kazasının gizemini çözmekle başlıyor ancak görecekleriniz o kadar ilginç gelecek ki, işin arkasında paranormal bir şeyler arayacaksınız.

Amerikan bilim kurgu dizisi olan Fringe, 2008 yılında başlanmış ve 2013'te sona ermiştir. Fringe, her sezonunda çok ilginç konulara yer vermektedir. İlk sezonda kahramanlarımız ajan Olivia Dunham, Walter Bishop ve Peter Bishop ile tanışıyoruz. Olivia oldukça başarılı ve zeki bir ajandır, bulunduğu departmanının en iyilerinden biridir. Bu durmundan hoşlanan da vardır, onu indirmek isteyenler de. Ortağı John Scott ile aralarında çok gizemli ve bir o kadar da duygusal bir bağ bulunur. Kendisine ve ortağına verilen son görevde, John ölümün eşiğine gelir. Bu durumda Olivia, baba - oğul olan Walter ve Peter Bishop'tan yardım ister.

Kara Ekran #20: Fringe
John Noble, ah John Noble. Dizinin en mükemmel karakteri olabilir. Walter Bishop karakterini canlandıran John Noble, inanılmaz bir performans sergilemiş. Hatırlamayanlar için belirteyim, Yüzüklerin Efendisi'ndeki karanlık yüzü ile Gondor'un vekilharcı  ve L.A. Noire video oyunundaki sesi ve dijital yansıması ile kendisini hafızalara kazımayı başardı. Fringe'deki, Dr. Walter Bishop karakteriyle de en sempatik yüzlerden biri oldu.

Fringe'in konusunda dönecek olursak; Walter'ın, Einstein'a taş çıkartacak bir zekası olması, güzel ajanımız Olivia'yı kendisine yönlendirir ancak unutulan en önemli nokta, Walter'ın 17 yıldan fazla zamandır akıl hastanesinde olmasıdır. Ona ulaşabilmenin tek yolu da oğlu Peter'ı yardım etmeye ikna etmekten geçmektedir. Peter, babasından hiç haz almaz (özünde öyle olmadığı o kadar belli ki) ancak kendisinin de başı beladadır, böylece Olivia ile birlikte görevden, göreve sürüklenir.