1/2

Kara Ekran #17: American Horror Story

Ceyda Doğan 16.07.2013 - 17:34
Korkunun saf haliyle tanışın
Kara Ekran adlı köşemizin 17.bölümüyle karşınızdayım. Bu hafta size henüz takip etmeye başladığım ve insanın psikolojinde ciddi yaralar açabilecek, başarılı bir korku dizisi tavsiye edeceğim; American Horror Story.

Kara Ekran #17: American Horror Story
Dizinin başrollerinde; Christian Serratos, Dylan McDermott, Jessica Lange, Alexandra Breckenridge ve Connie Britton yer alıyor.

American Horror Story korku, drama, gerilim ve antoloji türünde bir dizi. Şu an yayımlanan 2 sezonu var. Üçüncü sezonunu da iple çektiğimi itiraf ediyorum. Özellikle başlamamak ve "üçüncü sezonun ardından izleyeceğim" diye düşünürken, korku sever yanım, beni bu diziyi izlemeye zorladı. Şimdiden uyarmalıyım, dizi genç kesimi rahatsız edebilir. Bu yüzden +13 kategorisindeki kitleye hitap ediyor. Özellikle ani çıkışlar ve müzikler diziyi, daha da korkulur hale getiriyor.

Aslında American Horror Story, 2011 yılından beri izleyiciye sunulan bir dizi. Her bölümü farklı birer korku hikayesi olarak tasarlanmıştı. Sonrasında bunu, her sezonda farklı bir hikaye ile değiştirdiler. Her sezonda farklı konu, farklı karakter ve farklı mekan seçilmesi gerektiğinin kararı alındı. Bu nedenden diziyi izlerken özellikle ikinci sezona başladığınızda, aynı oyuncuyu farklı bir rolde gördüğünüzde şaşırmayın. Her sezonun farklı hikayesi, sizi bambaşka bir maceraya götürecek.

Kara Ekran #17: American Horror Story
Dizinin genel konusu korku üzerine dayalı olduğu için, her bölümde farklı hislerle evinizde yürüyeceksiniz. İnsan ister istemez, bir süre sonra bazı şeylerden etkilenebiliyor.

Dizinin ilk sezonu günümüzde geçmektedir. Restore edilmiş bir konağın hikayesi anlatılmaktadır. Ev o kadar büyük ve geniştir ki, her odası birbirinden farklıdır. Genel olarak ilk sezon, "aldatma" üzerine kuruludur. Hikayenin günümüzde geçtiğini belirtmiştim, aslında 2011 yılında geçiyor. En azından günümüzden 2 yıl öncesine dayanıyor. 2011 yılında Harmon ailesi, bahsettiğim eve taşınmışlardır. Ancak bu evin korkunç bir geçmişi vardır. Yaşamaya başladıktan kısa bir süre sonra, evin eski sahipleri Langdon'larla tanışırlar. Ancak o ailenin de karanlık bir geçmişi vardır. Evin içerisinde, geçmişte birçok cinayet işlenmiş veya intihar gerçekleşmiştir. Bu nedenden, Cinayet Evi diye anılır.

Kara Ekran #17: American Horror Story
American Horror Story'nin ikinci sezonu bu sefer bizi 1964 yılına götürüyor. Bu sezonun ana konusu, deliler hastanesini esas alıyor. Doktorların, rahibelerin ve hastaların bir arada yaşadığı tesiste, ilginç olaylar yaşanmaktadır. Sert ve acımasız bir rahibe olan Jude, emrindeki diğer rahibelere emirler yağdırmaktadır ve hastalara da pek ilgili davranmamaktadır. Bunun yanında Doktor Arthur Arden isimli psikopat, hatta sadist bir bilim adamı da bu tesistedir. Kimi zaman hastaların üzerinde iğrenç deneyler uygulamaktadır.