Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya'da Eternals'a Ait İpuçları

Tunay Şahin 13.07.2024 - 13:36
Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya, Eternals'ta ucu açık kalan önemli olayların kapanmasını sağlayabilir.

Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya fragmanı yayınlanmasının ardından yeni bir çok soruyu da beraberinde getirdi. Görece yeni Kaptan Amerika Sam Wilson'a ek olarak, yeni bir Falcon, yeni bir Hulk, yeni bir Black Widow ve MCU'da ilk kez boy gösterecek her türden süper casus ve eski SHIELD ajanı olacak. Dördüncü Kaptan Amerika filmi aynı zamanda Marvel'in Eternals'ında 2021'de Hint Okyanusu'na koca bir Celestial'ın düşmesine neden olan önemli bir olayın da kapanmasını sağlayabilir.

Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya'da Tiamut'un Kaderi

Tiamut the Communicator adlı bu Göksel'in okyanusun derinliklerinden çıkıp Sersi'si tarafından taşa dönüştürüldüğü gerçeği, sonraki Marvel filmlerinde ve TV şovlarında neredeyse hiç ortaya çıkmadı. Sadece Disney Plus dizisi She-Hulk: Attorney at Law okyanustan çıkan devasa mermer eli ve kafayı Dünya halkının önemsediği bir şeymiş gibi gösterdi.

Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya'da Tiamut'un Kaderi - 1

Göksel ceset, Kaptan Amerika'daki çatışmalardan birinin merkezinde yer alıyor gibi görünüyor. 2025'te vizyona girecek filmin ilk tanıtım fragmanında, Japon ve ABD savaş gemilerinin dev elin yanında savaştığını görüyoruz. Yeni süpersonik uçuş kıyafetini kullanan Kaptan Amerika, yeni Falcon Joaquín Torres ile birlikte Celestial'ın kalıntıları için savaşıyor gibi görünen savaş jetleriyle mücadele ediyor.

Fragmanda Sam Wilson, Joaquín Torres ve Isaiah Bradley (The Falcon ve The Winter Soldier'da tanıtılan Kaptan Amerika) ABD ve Japonya temsilcileriyle birlikte Beyaz Saray'da küresel bir birlik zirvesine katılırken gösteriliyor. Bu zirvenin logosunda Tiamut'un elinin stilize edilmiş bir versiyonu yer alıyor ve bu da bir tür çekişmeye işaret ediyor.

Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya'da Tiamut'un Kaderi - 2

Yeni Bir Kara Parçası mı, Yoksa Değerli Bir Kaynak mı?

Bu çatışma neyle ilgili? Tiamut'un cesedi tartışmasız yeni bir kara parçası, bu nedenle yakın ülkeler onu kendi uluslarının bir parçası olarak talep ediyor olabilir. Ya da belki Tiamut'un cesedi sadece mermer ve taştan oluşmuyor. Belki de uzaylı bir yaratık olarak bedeni değerli dünya dışı elementlerle doludur. Galaksinin Koruyucuları'nda ortaya çıkan ve Knowhere olarak bilinen maden kolonisinde kemikleri, beyin dokusu ve omurilik sıvısı için hasat edilmiş kopmuş bir Göksel kafa olan başka bir Göksel ceset görmüştük. Belki de Tiamut'ta bir ton vibranyum ya da MCU'nun bir sonraki aşamasının anahtarı olan başka bir büyülü element vardır.

Durum ne olursa olsun, Marvel Sinematik Evreni'nin okyanustan çıkan devasa uzaylı pençesini ele aldığını görmek güzel. Dev bir uzaylı cesediyle ilgili bu olay örgüsü unsuru Kaptan Amerika'ya ne kadar incelikle işlenecek: Cesur Yeni Dünya'nın doldurulmuş hikayesine ne kadar zarif bir şekilde bağlanacak göreceğiz. Ancak önümüzdeki yıl Cesur Yeni Dünya vizyona girdiğinde, Eternals'ın çözülmemiş pek çok olay örgüsünden biri hakkında büyük bir hatırlatma alacağız gibi görünüyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2024 19:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.07.2024 13:12
Büyük ihtimalle bu elementin adı Adamantium olacak Wolverine'in kemiklerindeki madde ve bir şekilde konu mutantlara bağlanacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya'da Eternals'a Ait İpuçları
İlginizi Çekebilir