Işın kılıcı düellosu, resmi spor dalı olarak kabul edildi

Furkan Güler 19.02.2019 - 14:45
Star Wars çılgınlığı her yerde!

Hollywood sektörünün en çok kar eden serilerinden bir tanesi olan Star Wars, ana hikayeyi anlatan dokuzuncu filmiyle bu sene sevenlerinin karşısına çıkacak. Seride önemli bir yeri bulunan ışın kılıçlarıyla yapılan düellolar ise serinin hayranları tarafından başa tekrar tekrar sarılarak izleniyor. Replikalarıyla gerçek hayata bile uyarlanan bu ışın kılıcı dövüşleri için bu kez Fransa Eskrim Federasyonu tarafından adım atıldı. Açıklanan bilgiye göre federasyon, ışın kılıcı düellolarını resmi spor dalı olarak kabul etti.

Işın kılıcı düellosu resmi spor dalı oldu

Kendi özel dövüş disiplinlerinden oluşan spor dalında LED aydınlatmalı kılıçlar kullanılıyor. Üç dakika süren maçlar, genel olarak eskrime benziyor. Fransa Eskrim Federasyonu Genel Sekreteri Serge Aubailly ise bu düelloları spor dalı olarak kabul etmelerinin en büyü sebebinin, gençleri spora teşvik etmek olduğunu belirtti.

Geçmiş yıllarda Zorro ve Üç Silahşörler gibi filmlerin eskrim sporunu ünlendirdiğini belirten yetkililer, Star Wars'un da aynı etkiyi yaptığını düşünüyor. Tüm bunların yanında Eskrim Federasyonu, bu spor dalı için eğitmen yetiştirmeye bile başladı. Ayrıca uzmanlar Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nda ışın kılıcıyla düello sporunun kategoriler arasına girme ihtimalinin olmadığının altını çiziyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.09.2024 19:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Işın kılıcı düellosu, resmi spor dalı olarak kabul edildi
İlginizi Çekebilir