Dark and Darker geliştiricisi Ironmace, hilecilere karşı topluluktan yardım istiyor

Taylan Bal 21.08.2023 - 19:10
PVP tabanlı dungeon crawler oyunu Dark and Darker'ın geliştiricisi Ironmace, hilecilere karşı mücadele etmek amacıyla oyun topluluğundan yardım istiyor.

Ironmace, oyuncuların eğlencesini bozmak için kasıtlı olarak hile yapan oyuncuları belirlemek için oyunun topluluğunu göreve çağırmayı umuyor. Önceki aylarda yayınlanan bir güncelleme ile anti-hile sisteminde iyileştirmeler yapılmasına rağmen, bu ilk kişilik rol yapma oyunu hala hileciler tarafından etkileniyor.

Dark and Darker geliştiricisi Ironmace, hilecilere karşı topluluktan yardım istiyor

Ironmace tarafından bu yılın başlarında demo olarak yayınlanan Dark and Darker, çarpıcı estetiği ve PVP oynanışı ile oyuncuların dikkatini çekti. Ancak, Dark and Darker'ın çıkarma tabanlı oynanışını Dungeons & Dragons tarzı bir ortamda sunan benzersiz yapısı, hilecilik sorunlarına neden oldu. 

Güney Koreli oyun devi Nexon, daha önce Ironmace ekibinin bazı üyelerini istihdam etmişti ve Nexon, Dark and Darker'ın geliştirilmekte olan P3 adlı oyunundan varlıklar kullandığını iddia etmişti. Bu hukuki anlaşmazlık, Dark and Darker'ın bu yıl Steam'den kaldırılmasına neden oldu. Ancak Ironmace, oyunu ileride Valve'ın dijital mağazası Steam'e geri getirmeyi umuyor.

Dark and Darker geliştiricisi Ironmace, hilecilere karşı topluluktan yardım istiyor

Ekip hilecilere karşı mücadele etmeye başladı

Dark and Darker şu anda erken erişimde olsa da, oyunu elde etmek için gereken zorlukları aşan oyuncular, çevrimiçi hilecilerin saldırısına uğramaktan şikayet ediyor. Ironmace, hilecilerin oyunun çevrimiçi deneyimini bozmasını engellemek için topluluğun yardımını istiyor. 

PCGamesN tarafından bildirildiğine göre, Ironmace, Dark and Darker Discord'da oyuncuları, şüpheli hilecilerin görüntülerini ve kullanıcı adlarını göndermeye çağırıyor. İronmace, hile raporlarını işlemek için özel bir Discord hesabı oluşturdu ve oyuncuların şüpheli hilecilerin videolarını gönderebileceği bir alan da sağlıyor.

Dark and Darker'da hile yaptığı düşünülen birini videolara kaydeden oyunculara, videolarını Discord sunucusundaki Ironshield Support hesabına iletmeleri talimatı veriliyor. Oyuncuların, 30 gün boyunca diğer Ironmace personeli yerine sadece bu hesaba mesaj atmaları gerekiyor ve sadece şüpheli bir hilecinin videosuna sahip olduklarında Ironshield Support'a mesaj atmaları talimat ediliyor. Bu çaba, Dark and Darker'daki hilecilikle mücadelede başarılı olup olmayacağını henüz göstermese de, Ironmace'in sorunu çözmek için elinden geleni yaptığı net bir şekilde görünüyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 13:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2023 13:41
Oyunu çok merak edip almak istedim fakat malesef sitesinde 35$dı. Takipteyim fakat steame bu kur ile gelirse alırım :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ironmace, hilecilere karşı istiyor
İlginizi Çekebilir