Ironmace, Dark and Darker'ı erken erişime açtı

Taylan Bal 10.08.2023 - 20:14
Bağımsız oyun geliştiricisi Ironmace, sürpriz bir duyuruyla indie zindan keşif oyunu Dark and Darker'ı erken erişime açtı.

Oyuncular, geliştirici Ironmace'a karşı devam eden Nexon davası nedeniyle Dark And Darker'ı Steam üzerinden oynayamayacaklar olsa da firma başka kanallar üzerinden oyunu erken erişime açtı.

Dark and Darker heyecan yarattı

Dark and Darker, Koreli bağımsız stüdyo Ironmace'in çok oyunculu zindan keşif oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Bu birinci şahıs RPG, battle royale oyun tarzını da taşıyor. Oyuncular yedi karakter sınıfı arasından seçim yapıp canavarları avlayarak eşya kazanırken diğer oyunculara karşı savunma yaparak PvPvE savaşına katılıyor.

Escape from Tarkov ve Hunt: Showdown gibi oyunları içeren bu oyun, oyunculara zorlu ve rekabetçi bir deneyim yaşatacak. Ne yazık ki, Ironmace geliştiricisi Nexon'dan telif hakkı ihlali suçlamaları nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Nexon, Kore'nin MapleStory oyununun yayıncısı olarak bilinen bir şirket.

Dark and Darker heyecan yarattı

Bu sabah Ironmace'in sürpriz bir duyurusunun ardından Dark and Darker artık erken erişimde. Ancak oyuncular, devam eden yasal zorluklar nedeniyle oyunu Steam'de bulamayacaklar. Dark and Darker'ı kendi başlarına almak isteyen oyuncular, oyunu resmi web sitesinden www.darkanddarker.com veya Chaf Games adlı bir platformdan indirebilirler.

Dark and Darker ne kadar?

Dark and Darker'ın Standart Sürümü 35 dolar, Founders Edition ise 50 dolar ve ek içeriklerle birlikte geliyor. Dark and Darker ayrıca oyun içi bir mağaza da sunuyor. Dark and Darker'ın geliştiricisi, oyunun ileride Steam'e geleceğine dair umudunu kaybetmedi. Ironmace'in avukatları Nisan ayında Valve'a Dark and Darker'ı tekrar eklemesi için başvuruda bulundu.

Ayrıca Ironmace yetkilisi, "Dünyanın en büyük PC oyun mağazasını göz ardı edemeyiz" şeklinde bir açıklamada bulundu. Ironmace, Dark and Darker'ın Steam'den çıkarılmasının nedeni olduğu için oyunun erken erişim sürümünü bugüne kadar ertelemiş durumdaydı. Ironmace'in hukuki durumu, Ironmace çalışanlarının Dark and Darker'ı yapmak üzere ayrıldıktan önce iptal edilen P3 adlı bir oyundan her şeyi çaldığı iddiasından kaynaklanıyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 14:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ironmace, Dark and Darker'ı erken erişime açtı
İlginizi Çekebilir