İptal edilen Starcraft Ghost 'tan oynanış görüntüleri sızdı

Kağan Depboylu 18.02.2020 - 10:49
2014'te iptal edilen Starcraft Ghost 'un oynanış görüntüleri sızdırıldı. 7 dakika uzunluğundaki video, iptal edilen oyun hakkında epeyce fikir veriyor.

2002 yılında Nintendo GameCube, Xbox ve PS2 için duyurulan ve daha sonra iptal edilen Starcraft Ghost’tan oynanış görüntüleri sızdı. Çetrefilli ve uzun bir yapım sürecinden geçen Starcraft Ghost, en nihayetinde 2014 yılında resmi olarak iptal edilmişti. Yıllar önce, Starcraft Ghost’a ait kısa bir oynanış videosu bazı platformlarda paylaşılmıştı. Beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan yeni video ise tam 7 dakika uzunluğunda.

Starcraft Ghost’un oynanış görüntüleri sızdırıldı


İptal edilen Starcraft Ghost’a dair oynanış görüntüleri, Youteber Leerz Meneses tarafından paylaşıldı. Xbox 360’ın modlanmış bir versiyonundan alınan görüntüler, oyunun yaşını da gözler önüne seriyor. Starcraft Ghost’un ikinci görevine ait olduğu söylenen oynanış görüntüleri, haliyle pek çok Starcraft severin iştahını kabarttı. Oyunun oynanabilir halini test etmek isteyen pek çok Starcraft sever oyuncu Leerz Meneses’i mesaj yağmuruna tutmuş durumda. Leerz Meneses ise gelen isteklerden fazlaca bunalmış gibi görünüyor. Oynanış videosunu Meneses’in kanalı üzerinden izlemek istediğiniz takdirde “kullanıcı tarafından kaldırıldı” uyarısıyla karşılaşıyorsunuz.

Bahsi geçen oynanış görüntüleri, arka arkaya gelen bir dizi tweet ardından paylaşıldı. Atılan tweetlerin sahibi ise New York’ta bulunan Museum of Play’in müdürü Andrew Borman’dan geldi. Andrew Borman bu tweetlerinde, iptal edilen Starcraft oyununa ait bazı ekran görüntüleri paylaştı. Andrew Borman: “Bu ekran görüntülerini ben almadım, bunlarla bir ilgim yok. Bu görüntüler, Xbox gruplarında bulunan anonim kişilerce paylaşıldı” şeklineki notunu da paylaşımlarına ekledi.

İptal edilen Starcraft Ghost 'tan oynanış görüntüleri sızdı

Starcraft Ghost’un, gizlilik özellikleri barındıran bir TPS olması planlanıyordu. Blizzard, Starcraft Ghost’u 20 Eylül 2002’de duyurmuştu. PS2, Xbox ve Nintendo GameCube için çıkması planlanan oyunun geliştiriciliğini Nihilistic Software üstlenmişti. Birkaç ertelemenin ardından Nihilistic Software’in terk ettiği geliştirici koltuğuna Swingin’ Ape Studios oturmuş ancak bu süreçte oyunun GameCube versiyonu da iptal edilmişti. Starcraft Ghost 2006 yılında süresiz olarak beklemeye alınmış ve ardından 2014’te Mike Morhaime tarafından oyunun iptal edildiği açıklanmıştı. Starcraft Ghost’un hikayesi, Starcraft: Brood War’ın bitişinin 4 yıl sonrasında geçecekti. Oyunda Starcraft’ın sevilen karakteri Nova’yı yönetecek ve bu karakterin arka plandaki hikayesine ışık tutacaktık.

Sızdırılan oynanış görüntülerini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 12:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2020 12:00
İsabet olmuş iptal etmeleri
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2020 20:55
Yav bi boş yapma be.
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2020 16:57
ne isabet olmuş? kaç yıl öncesinin grafikleri herhalde şimdi geleceğini sanarak bu yorumu yaptın. zaten oynayan kişi maymun herhalde böyle hedef alamadığına göre sinir etti beni. keşke şu an gelişmiş bir hali yapılsa
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2020 19:16
Yerinde bir karar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2020 12:16
Video baya eski bu arada, önceden blizzard kaldırtmıştı. Yakında bunu da kaldırtırlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
İptal edilen Starcraft Ghost 'tan oynanış görüntüleri sızdı
İlginizi Çekebilir