İptal Edilen Iron Man Oyunu İnternete Sızdı

Tunay Şahin 7.07.2024 - 21:14
21 yıl önce iptal edilen Iron Man oyununun detayları, geliştiricisi tarafından paylaşılan görüntülerle birlikte internete sızdırıldı.

Bir zamanlar Activision bünyesindeki Genepool Software tarafından geliştirilmekte olan ve sonradan iptal edilen Iron Man oyununun detayları 21 yıl sonra internette ortaya çıktı. Emekli geliştirici Kevin Edwards, bu unutulmuş projeyi tekrar gündeme getirerek oyunun görüntülerini ve bir dakikalık oynanış videosunu Twitter üzerinden paylaştı.

Iron Man Oyunu Neden İptal Edildi?

Oyunun çalışma adı "The Invincible Ironman" idi ve PC, Xbox, ve PS2 platformları için özel olarak geliştirilen yepyeni bir motor üzerinde çalışılıyordu. Oyun, Activision'ın proje üzerinden fişini çekmesiyle yaklaşık altı ay süren bir geliştirme sürecinin ardından iptal edildi. Kevin, iptalin kesin nedeninden emin olmamakla birlikte, o dönemde geliştirilmekte olan Iron Man filmiyle ilgili ertelenmelerin bu karara etki etmiş olabileceğini düşünüyor.

İlk kez paylaşılan oynanış görüntülerinde Iron Man'in kanyonda düşmanlarıyla çarpıştığı, havada asılı kalabildiği, uçabildiği ve filmde gördüğümüz diğer teknikleri kullanabildiği gözlemleniyor. Dönemin teknolojisiyle uyumlu olarak oldukça iyi görünen görseller ve savaş dinamikleri, oyunun potansiyelini ortaya koyuyor. Oyunun iptal edilmesi, sektördeki birçok oyunseveri hayal kırıklığına uğratmış durumda.

EA Motive şu anda açık dünya konseptine sahip, AAA sınıfı bir Iron Man projesi üzerinde çalışıyor olması, Marvel hayranlarını heyecanlandıran bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2024 02:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
İptal Edilen Iron Man Oyunu İnternete Sızdı
İlginizi Çekebilir