Intel, Işın İzleme ve XeSS Özellikli APU İşlemcilerini Sonunda Duyurdu

Barış Dertli 7.06.2024 - 21:26
Intel, Lunar Lake işlemciler ile birlikte APU işlemcilerde de RTX özelliği kullanıcılara sunmayı hedefliyor.

Özellikle piyasaya sunduğu işlemcilerle tanınan Intel, ürettiği ekran kartlarıyla birlikte de NVIDIA ve AMD’ye rakip olmayı hedefliyordu. Şimdi ise Intel piyasaya sunmaya hazırlandığı RTX  özellikli APU işlemciler ile birlikte NVIDIA ve AMD’nin önüne geçmeyi hedefliyormuş gibi görünüyor.

Intel, Lunar Lake İşlemcilerini Tanıttı

Teknoloji devi Intel, RTX özellikli APU işlemcisi Lunar Lake’i F1 24 oyununun demosuyla birlikte oyunculara ve bütün teknoloji tutkunlarına gösterdi. F1 24 oyununda Lunar Lake 1080p çözünürlükte yüksek grafiklerdeyken ve ayrıca RTX özelliği de açıkken stabil bir şekilde 60 FPS verebiliyor.

Intel, Işın İzleme ve XeSS Özellikli APU İşlemcilerini Sonunda Duyurdu

Lunar Lake işemciler için verilen bilgilerin arasında ürünün TDP değeri de yer alıyor. Lunar Lake için açıklanan verilere göre Lunar Lake, 17 Watt güç tüketiyor. Bu güç değeri yine Intel tarafından üretilen Meteor Lake işlemciden 7 Watt daha düşük. Bu da, Lunar Lake’in daha az güç tüketerek daha iyi bir performans sergilediği anlamına geliyor.

Intel Lunar Lake işlemciler dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak olsa da, Intel, bu mimariyi masaüstü ürünlerinde de kullanmayı hedefliyor. Bu da demek oluyor ki yakında çıkması planlanan Intel Arc Battlemage serisi ekran kartlarında da Lunar Lake mimarisini görmemiz çok olası.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2024 03:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2024 09:41
amd nin 5 yıl gerisinde takip etmeye devam etsinler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Intel, Işın İzleme ve XeSS Özellikli APU İşlemcilerini Sonunda Duyurdu
İlginizi Çekebilir