Indivisible İnceleme

Furkan Güler 6.11.2019 - 16:18
Uzun süren geliştirme sürecinin ardından beklenen oyun nihayet çıktı. Peki beklediğimiz gibi olmuş mu?
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
Indivisible
  • Yapımcı - Yayıncı 505 Games - 505 Games
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Platform,Role Playing Game
Merlin Puanı 75
Artılar +Animasyonlar ve ara sahneler başarılı
+Platform öğeleri fena değil
+Bölüm dizaynı ve tasarımları güzel
Eksiler -Hikaye ve hikaye anlatımı sıkıcı
-Oyuncuyu cezalandırma sistemi yüzünden dövüşler sıkıcı olabiliyor
-Tekrar eden dövüş sekansları

Indivisible incelemesi! İçerisinde bulunduğumuz dönemlerde piyasaya art arda çıkan AAA oyunların yanı sıra bağımsız oyun sektörü de oyun üretmeye devam ediyor. Vakti zamanında Terraria ile kendini tanıtan ve zaman içerisinde Payday 2, Control ve Asetto Corsa gibi oyun projelerinde söz sahibi olmayı başaran 505 Games önderliğinde çıkan Indivisible, 2019 yılının gözde bağımsız oyunları arasına girmek istiyor. Lab Zero Games isimli küçük bir ekip tarafından geliştirilen Indivisible içerisinde platform, rol yapma ve aksiyon öğelerini barındırarak geçtiğimiz günlerde oyuncularla buluştu. Sessiz sedasız çıkışıyla büyük oyunların gölgesinde kalan yapım, gerçekten de iddia ettiği gibi güzel yeniliklere sahip mi? Yakından bakalım.

Indivisible İnceleme

Indivisible

Hikaye anlatımı açısından güzel sahnelere sahip olan Indivisible, kontrolümüze Ajna isimli maceracı bir kızı veriyor. Dakikalar içerisinde hikayeye giriş yapan Indivisible, bu yönüyle klasik JRPG’lerden farkını oyunun başında ortaya koyuyor. Köyü karanlık güçler tarafından saldırıya uğradığı anda köyüne giden Ajna, bir anda gizli bir gücün vücudunda belirdiğini fark ediyor. Kendi iç dünyasına insanları hapsetme yeteneğine sahip olan Ajna, bu sayede kendine sadık takipçileri emri altına alabiliyor. Oldukça klasik bir senaryoya sahip olan oyun, bu yönüyle maalesef beklentilerimi pek fazla karşılayamadı.

Oyun çıkmadan önce yayınlanan fragmanlarda oyunun fantastik ve epik bir hikayeye sahip olacağını düşünüyorduk. Indivisible için yapılan 2D sinematikler, son dönemlerde adından ses ettirmeyi başarmış kaliteli anime şovlarını bile gölgede bırakacak sahnelere sahipti. Hal böyle olunca olduğundan daha fazla bir beklentiye girdim.

Hikaye anlatımı açısından yer yer oyuncuyu sıkan Indivisible, neyse ki hikayesinde sonuna kadar sürecek bir gizem taşıyor. Fakat tek bir gizem unsurunun da hikayeyi pek fazla ilgi çekici yapmadığının altını çizmek istiyorum. Hikaye kanadında pek başarılı bir iş ortaya koyamayan oyunun ön plana çıkmak istediği konu ise oynanış mekanikleri olmuş. Tam olarak sıra tabanlı bir oynanış mekaniğine sahip olmayan Indivisible, az da olsa Final Fantasy 12’ye benziyor. Yarı sıra tabanlı bir yapıya sahip olan Indivisible, yarı sıra tabanlı oynanış sistemine kombo sistemini entegre etmiş. Dört karakterle girdiğiniz savaşlarda karakterleri tek bir butonla kontrol ediyorsunuz. Karakterleri sırasıyla zincirleme bir şekilde saldırttığınızda ise güzel kombolar ortaya çıkıyor.

Indivisible

Ancak oyunun zorluk seviyesinin yanı sıra oyuncuyu cezalandırma sistemi çok basit olduğundan, maalesef dövüşlerde risk almaktan kaçınmıyorsunuz. Bu sebepten dolayı oyunda risk almanın herhangi bir önemi ve heyecanı bulunmuyor. Dövüşleri kaybettiğinizde yükleme ekranı bile girmeden son kayıt noktasından anında tekrar başlıyorsunuz. Karakterleriniz ise bir şey kaybetmeden oyuna devam ediyor. Oyunun platform kısmı ise yeterli düzeyde olmuş. Dövüş aralarında geçtiğimiz platform noktaları, çok başarılı olmasa da, oynanabilir seviyede.

Grafiksel ve animasyon açısından başarılı olan Indivisible, türü sevenler için güzel bir örnek olabilir. Ancak bu türe uzak bir oyuncuysanız, Indivisible sizi yapısıyla sıkacaktır. Özellikle çizimler üzerinde büyük uğraş harcayan geliştirici ekibi bu konuda da tebrik etmek gerekiyor.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2020 22:57
Grafiklerin göre çok pahalı önermiyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Flipflop
Flipflop 6.11.2019 20:00
Gereksiz bir oyun, tüm jrpg ler gibi
MK Okuru
MK Okuru 18.11.2019 19:17
19.25 17 yaşındasın ve bize mi bebe diyosun? Senin yaş grubun velet la haberin yok.
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2019 16:50
adam 17 yasinda guru olmus birde ama ilkokul bebeleri diyebiliyor en fazla.
Flipflop
Flipflop 7.11.2019 19:23
17 yaşındayım 8-9 yaşımdan beri oyun oynuyorum, sizden mi ogrenicem ilk okul bebeleri, hadi gidin tablette candy crash oynayın
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2019 13:59
Gereksiz bir yorum. Tıpkı senin gibi yorum yapanların ki gibi.
sukru83
sukru83 7.11.2019 11:43
Final fantasy, parasite eve, crono cross, crono trigger, persona vs vs? yoksa sadece senin gereksiz yorumun mu?
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2019 10:05
sensin gereksiz. tüm jrpgler gibiymiş...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Indivisible
İlginizi Çekebilir