Immortals of Aveum'un En Büyük Güncellemesi Echollector Yayınlandı

Murat Oktay 17.11.2023 - 02:46
Echollector güncellemesiyle ilgili heyecanınızı bir kat daha artıracak bu özel röportajı kaçırmayın. Bret Robbins ile yaptığımız bu keyifli sohbette, Immortals of Aveum hakkında merak ettiğimiz soruları yönelttik.

Immortals of Aveum'un merakla beklenen yeni güncellemesi 'Echollector' oyuncularla buluştu. Bu heyecan verici gelişme üzerine, oyunun yapımcısı Ascendant Studios'un kurucusu Bret Robbins ile özel bir sohbet gerçekleştirdik. Oyunun yeni güncellemesi hakkındaki merak ettiğimiz soruları kendisine yönelttik ve Robbins, sorularımıza son derece samimi ve açıklayıcı yanıtlar verdi.

Bu röportajda, 'Echollector' güncellemesinin Immortals of Aveum'a getireceği yenilikler, oyunun geleceği ve oyuncu topluluğu için planlanan sürprizler hakkında detaylı bilgiler edindik. Ascendant Studios'un vizyonu ve oyuna olan tutkusu, Robbins'in cevaplarından açıkça hissediliyor.

Bret Robbins ile Immortals of Aveum Echollector Röportajı

Murat Oktay: Öncelikle geçmişinizle başlamak istiyorum. Stüdyonuz Ascendant Studios'u kurmadan önce Sledgehammer Games'te çalıştınız. Yeni bir şirket olarak Immortals of Aveum'un bu kadar olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyor muydunuz?

Bret Robbins: Sonuçların ne olacağından emin değildim. Çok tutkulu bir şey yaptığımızı ve yeni bir şey yapmaya çalıştığımızı biliyordum, ki bunu yapmak her zaman zordur ve çok fazla risk olduğunu biliyordum. Pek çok insanın oyunu nasıl karşıladığından gerçekten memnunum. Gerçekten harika eleştiriler aldık. Oynayan ve gerçekten keyif alan çok sayıda hayranımız var, bu yüzden gerçekten mutluyum. Bence bu yaptığımız oyunun kalitesinin gerçek bir kanıtı.

Bret Robbins ile Immortals of Aveum Echollector Röportajı

Murat Oktay: Immortals of Aveum yan görev eksikliği nedeniyle çok eleştirildi. Echollector güncellemesi buna bir yanıt mı?

Bret Robbins: Hayır, yan görevler yapmadık. Oyunda pek çok yeni şey var. Yeni bir boss'umuz var, yeni Shatterfane'ler var, sanırım bunlara yan görevler diyebilirsiniz ama bunlar oyundaki gizli mücadeleler. Ayrıca oyun performansına ve her şeye eklediğimiz pek çok teknik iyileştirme yaptık. Kare hızı çok daha iyi görünüyor. Ayrıca bu sürümle birlikte ücretsiz bir deneme sürümü sunuyoruz, böylece insanlar oyunu ücretsiz olarak indirebilir ve ilk birkaç saat oynayabilirler. Ayrıca büyük bir fiyat promosyonu da var. Oyun yarı yarıya indirimli, bu sayede daha önce oynama fırsatı bulamamış pek çok kişinin oyuna gelmesini umuyoruz.

Murat Oktay: Oyunun hikaye modu sanırım yaklaşık 30 saat sürüyor, peki yeni güncellemeler veya DLC'lerle bunu artırma planınız var mı?

Bret Robbins: Nasıl gideceğini göreceğiz. Bu güncellemenin nasıl karşılandığını ve oyuncuların gerçekten beğenip beğenmediğini ve daha fazla insanın gelip oynayıp oynamadığını görmemiz gerekiyor, o zaman bileceğiz. Ve eğer büyük bir takipçi kitlesi yaratırsak, DLC ve diğer her şey için daha fazlasını yapmaktan mutluluk duyarım, ancak bekleyip görmemiz gerekiyor.

Murat Oktay: Tamam, yani şimdi oyununuzu sadece teknik sorunlar ya da yeni bosslar için güncellemeye odaklanıyorsunuz.

Bret Robbins: Evet, bu doğru. Biz sadece oyunun düzgün olduğundan emin olmaya çalışıyoruz. Pek çok hatayı düzelttik. Oyunun teknik olarak gerçekten iyi performans gösterdiğinden emin olduk. Yeni boss'umuz ve bazı yeni alanlarımız var. Yani gerçekten odak noktamız bu oldu. Oyuna yeni oyun artılarını ekliyoruz. Yani artık tüm senaryoyu oynayabilir ve ardından tüm teçhizatınız, tüm yükseltmeleriniz, her şeyiniz ve tüm yeteneklerinizle baştan başlayabilirsiniz. Bence bu gerçekten heyecan verici. Oyunculardan gelen bir numaralı talep buydu, biz de bunu ekledik.

Murat Oktay: Oyuncular hakkında herhangi bir istatistiğiniz var mı? Oyunu ne kadar süre oynadıkları ya da buna benzer bir şey gibi?

Bret Robbins: Evet, bunun gibi bazı istatistikler topluyoruz. Oyunu kimlerin oynadığına ve nasıl oynadıklarına dair epeyce verimiz var. Bunu görmek her zaman ilginçtir, örneğin hangi silahları kullandıklarını ve bunun gibi şeyleri, hangi büyüleri kullandıklarını söylemeliyim. Yani, evet, topluyoruz.

Murat Oktay: Peki bu güncellemenizi nasıl etkiliyor?

Bret Robbins: Sanırım çoğunlukla, telemetri verileri çok fazla değildi. Forumlardaki ve internetteki yorumları okumak ve yorumcuların oyun hakkında söylediklerini okumaktı. Ve biliyorsunuz, şu anda çok rekabetçi bir piyasa var. Piyasada çok sayıda büyük oyun var. Bu yüzden oyunumuzun gerçekten iyi çalıştığından, insanların hatalardan veya kare hızından şikayet etmeyeceğinden emin olmak istedik. Oyun gerçekten iyi görünüyordu. Bence oyun piyasadaki herhangi bir AAA oyunu kadar iyi görünüyor. Sanırım odak noktamız çoğunlukla buydu.

Murat Oktay: Oyunda Türkçe desteği yok ama bazı yerel oyuncular AVEUM'u Türkçeye çevirdi. Peki siz bu tür girişimlere nasıl bakıyorsunuz?

Bret Robbins: Bu kararların çoğu yayıncı ortağımız EA aracılığıyla alındı ve biz de hangi dilleri nasıl yerelleştireceğimiz konusunda onları dinledik. Yani evet, çoğunlukla onların izinden gittik.

Murat Oktay: Güncellemeyi geliştirirken sizi en çok zorlayan konu neydi?

Bret Robbins: Sanırım yeni Game Plus modu biraz zorlayıcıydı. Ayrıca eklediğimiz yeni bir zorluk modu var, yani artık Grand Magnus zorluk modu var. Yani oyunu biraz fazla kolay bulduysanız, daha fazla zorluğu deneyebilirsiniz. Bu da çok fazla test ve oyun dengelemesi ve ardından yeni bir boss yapmayı gerektiriyor. Orada tamamen yeni bir düşmanımız var ve bu da biraz zaman alıyor. Hangisinin en zoru olduğundan emin değilim. Hepsi zorlayıcıydı çünkü oldukça hızlı bir şekilde bitirmemiz gerekiyordu.

Murat Oktay: Aveum'da Unreal Engine 5 kullandınız. Unreal Engine'in yeni sürümüyle ilgili herhangi bir gelişme olacak mı? Unreal Engine 5.3 güncellemesi gibi mi? Bir tür yükseltme görecek miyiz?

Bret Robbins: Bu yama için değil. Kasım yaması için değil. Yine, eğer oyun çok sayıda hayran tarafından destekleniyorsa, güncellemeye devam edeceğiz. Ve kesinlikle Ascendant dahili olarak 5.3'e yükseltiyor. Bu yüzden bir sonraki çalışmamız ne olursa olsun, potansiyel olarak 5.3 veya sonrasında olacak yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz, ancak Immortals'ı buna yükseltip yükseltmeyeceğimizi göreceğiz. Bunun hakkında konuştuk, ancak bu yamanın nasıl gittiğini görmemiz gerekiyor.

Murat Oktay: Eğer eklemek istediğiniz bir şey varsa, duymak isterim.

Bret Robbins: Sadece şunu söylemek isterim ki umarım insanlar Immortals of Aveum'u keşfederler. Pek çok devam oyununun ve insanların zaten bildiği pek çok franchise'ın olduğu bir yılda benzersiz bir AAA oyun yarattık ve eğer yeni, farklı bir şey oynamak ve endüstrimizin daha fazla yeni orijinal IP yaratabilmesi için bunu desteklemek istiyorlarsa, özellikle yarı fiyatına olacağı için oyuna göz atmalarını şiddetle tavsiye ediyorum.

Echollecor Güncellemesi Ne Getiriyor?

Her şeyden önce, 1.0.6.0 güncellemesi ile oyunun son bölümlerine ulaşanlar için yeni bilgi ve oynanış içeriği geliyor. "THE ECHOLLECTOR" İçerik Güncellemesi, ilerleyen bölümlere ulaştıktan sonra daha fazla bilgi ve yeni içerik isteyen oyuncular için yeni bir oyun sonu hedefidir. Everwar olayları Path'i zayıf bıraktı, Aveum boyunca bilinç manzarasının parçalarını dağıttı ve yeni, keşfedilmemiş alanlara açılan portallar olan bozuk Shatterfanes'ler yarattı.

Jak, Aveum'u bu Shatterfanes'ten kurtarmalı ve yeni bir boss dövüşünde Path'in gücünü emen kötü niyetli güçleri durdurmalı. Glaivegate'e ulaştığınızda Shatterfanes otomatik olarak hazır olacak ve size bu yeni mücadeleyi üstlenme şansı verecek. Bunu yaptığınızda Everwar'daki yolculuklarınızda deneyimlemeniz için yeni bilgiler ve teçhizatların kilidini açacaksınız.

YENİ GAME+, en büyük taleplerden biriydi ve güncelleme ile oyuna geldi. NG+ sadece yeteneklerinizin ve büyülerinizin çoğuyla oyunu tekrar oynamanıza izin vermekle kalmayacak, aynı zamanda size donanımınızı daha da yükseltme ve güncellenmiş dövüşlere katılma fırsatı verecek.

  • NG+'daki Forge ile Destansı ve Efsanevi teçhizatınızı daha yüksek seviyelere yükseltin
  • Düşman sağlığı, hasarı ve yetenekleri yeniden dengelendi
  • Jak, önceki oyunda açtığı çoğu büyü ve yeteneği ileriye taşır
  • Kilit açma gereksinimleri nedeniyle ek büyüler ileriye taşınamaz
  • Oyun sırasında kazanılan deneyim ve para biriminde yapılan ayarlamalar

Grand Magnus seviyesi, Aveum'a yepyeni bir zorluk seviyesi getiriyor. Şimdiye kadarki en zorlu modda Sandrakk'ın güçleriyle daha önce hiç olmadığı gibi yüzleşeceksiniz. Everwar'da ilerlerken ve kendinizi ismine layık bir Ölümsüz haline getirirken her dövüş bir hayatta kalma savaşı olacak. Ve elbette, bu yepyeni zorluk modu yeni bir oyun olarak veya Yeni Game+ ile kullanılabilir.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 00:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.11.2023 19:07
Git oraya bunla konuş, git şuraya bunla konuş, Konuşmaktan oyunu oynayamadık ki. Adventure oyunlara bayılırım ama bu oyunu o niyetle oynamıyorum...
MK Okuru
MK Okuru 18.11.2023 11:11
20:42 adam diyor ki aksiyon olması gereken oyun, adventure gibi olmuş. Şu okuduğunuzu anlayın artık ya.
MK Okuru
MK Okuru 17.11.2023 20:42
Aga oyun adventure oyunu değil ki zaten. Fps, aksiyon oyunu :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.11.2023 07:23
Abi senden ricam bir daha EA ile görüştüğünde Mass Effect sor, boşver çocuk aklı ile yapılmış, makineli tüfek gibi büyü atan FPS oyunları hakkında bilgi almayı. Zamanın değerli, yakında Rockstar Games davet edebilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Immortals of Aveum'un En Büyük Güncellemesi Echollector Yayınlandı
İlginizi Çekebilir