İkinci kurban: Sony Online Entertainment

Murat Halilbeyoğlu 3.05.2011 - 10:40
Nifak tohumları yayılmaya başladı
PSN'in iki haftadır kapalı kalmasının yanına bir Sony kuruluşu daha eklendi. Yakın zaman önce adını bu sene için DC Universe Online ile duyuran ve bu oyun ile büyük beğeni toplayan Sony Online Entertainment servislerini durdurdu. Ancak çok da endişelenmeyin nitekim bunun sebebi yeni bir saldırı değil, PSN.

Firma yaptığı açıklamada "SOE servislerini geçici bir süre için kapatmak zorundaydık. Geçtiğimiz günlerde sistemimize gerçekleştirilen izinsiz girişten sonra yapılan inceleme ve araştırmalarda bizim tarafımızda da servislerimizi bir süreliğine kapatmaya mecbur edecek kadar ciddi bir açık yakaladık. Konu ile ilgili bir güncelleme yayımlayacağız" dedi.

Bir diğer SOE haberi yine kred kartları hakkında. Sony Online Entertainment'ın sunucuları kapattığını belirttiği açıklamanın ardından firmadan ikinci bir açıklama daha geldi; 12.700 adet müşteri kredi kartı numarası kaybolmuş olabilir.

İkinci kurban: Sony Online Entertainment
Donanım devine göre yaklaşık 24.6 milyon hesabın kırıldığını ve yaklaşık 12,700 adet Amerika dışı kredi kartı veya banka kartı numarasının  ve son kullanma tarihinin ve 10,700 adet Avusturya, Almanya, Hollanda, İspanya banka kartlarının kayıtlarının çalındı, ancak kartların güvenlik numaraları halen saklı bir şekilde duruyor.

Ancak neyseki bu bilgilerin çalındı yer zaman aşımına uğramış 2007'den kalma bir veritabanı.

Bu arada SOE müşterilerine gönderdiği bir e-posta ile durum hakkında bilgi verdi ve ana kredi kartı veritabanlarına bir izinsiz girişin olduğuna dair hiçbir delil olmadığını belirtti. Firmaya göre bu veri tabanı şu anda tam anlamıyla ayrı bir bölümde ve güvende bulunuyor.

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
İkinci kurban: Sony Online Entertainment
İlginizi Çekebilir