HyperX Cloud 3 inceleme

Ersin Kılıç 20.09.2023 - 17:28
HyperX Cloud 3 inceleme içeriğimizde firmanın sevilen kulaklık serisinin yenilenen sürümüne yakından bakıyoruz.

HyperX Cloud 3 inceleme : Oyuncu aksesuarları konusunda ürün yelpazesini genişletmeye devam eden Hyperx, sevilen serilerinin yeni modelleri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Daha önce birçok ürününü test etme şansına eriştiğimiz firmanın en sevilen serilerinden birisi de şüphesiz Cloud oyuncu kulaklıkları. İşte firmanın Haziran ayında duyurduğu HyperX Cloud 3 oyuncu kulaklığını yaklaşık bir aydır test ediyorum. Bu incelememizde de kulaklığın özelliklerine ama daha da önemlisi kullanıcı deneyimi ve oyun performansına bakacağız.

HyperX Cloud 3 inceleme / Oyuncu kulaklığı

HyperX Cloud 3 inceleme - 1

HyperX Cloud 3 inceleme

Kutu içeriği

Öncelikle HyperX Cloud 3 modelinin kutu içeriğine bakalım. Firmanın alıştığımız kırmızı tonlarına sahip olan kutusunu ilk açtığımızda karşımıza abi ki kulaklığın kendisi çıkıyor. Kulaklığın oturtulduğu kapağı kaldırdığımızda ise dökümanlar dışında ufak bir kutu daha yer alıyor. Bu kutunun içerisinde de çıkarılabilen mikrofona ve örgülü uzatma kablosuna yer verilmiş. Kulaklığın üzrindeki kablo bilgisayarınızın üst tarafındaki jak girişi için yeterli bir uzunluğa sahip. Tabi direkt kasanın arkasına bağlamak istiyorsanız bu uzatma kablosu fazlasıyla işinizi görüyor.

Tasarım

Kulaklığın tasarımına baktığımızda o alıştığımız tasarım hatları ile karşılaşıyoruz. HyperX Cloud 3, Cloud serisinin izini devam ettiren hatlara sahip. Bizdeki model siyah olan, bu modelde kızıl hatların tamamen kaldırıldığını ve kulaklığın tamamen koyu tonlara sahip olduğunu görüyoruz. Siyah dışında kızak kısımlarının kırmızı olduğu farklı bir renk seçeneği de bulunuyor. Kulaklık kısmının sağ ve sol tarafında hafif gri renge sahip olan firma logosunu görüyoruz. Yine kırmızı modelde bu logolar da kırmızı renklere sahip.

HyperX Cloud 3 inceleme - 2

HyperX Cloud 3 inceleme

Kulaklığın üst tarafına baktığımızda suni deri kullanıldığını görüyoruz. Kafamıza denk gelen kısımda ise tabi ki kızaklara kadar uzanan alana kadar yastık kısmı bulunuyor ve bu kısım gayet konforlu bir kullanım sağlıyor. Eski modellerde olan tasarıma ufak dokunuşlar sağlanmış. Sürücülerin yer aldığı kulaklık kısmı metal bir alışıma sahip, çerçeve kısmında ise plastik malzeme bulunuyor. Tabi bunun dışında kızak kısmında da metal malzeme kullanılmış. 

Cloud serisinin en sevdiğim noktalarından birisi mikrofonun çıkarılabiliyor olması. Eğer çok sık mikrofonu kullanmıyorsanız sabit mikrofonlar gerçekten de hem görsel hem de kullanım açısından canınızı sıkabiliyor. Bu yüzden yine doğru bir tercihe imza atılmış. Ayrıca yine kulaklıkta mümkün olduğu kadar az tuşa yer verilmesi kafa karışıklığını da önlüyor. Sol tarafta sessize alma tuşunu, sağ kulaklık tarafında ise sadece ses açıp kısma tekerleğini görüyoruz. Bu ses tekerleği tırtıklı bir tasarıma sahip.

HyperX Cloud 3 inceleme - 3

HyperX Cloud 3 inceleme

Kullanıcı deneyimi

Tasarım anlamında zaten Cloud serisini seviyorum, tabi kablolu modeli olduğu için üzerinde daha az tuşa yer verilmiş. Genel olarak kafa bandı kısmıyla birlikte ergonomik ama daha da önemlisi uzun kullanımda bile öyle çok başınızı ağrıtacak bir model değil. 

Bu kulaklığın en sevdiğim özelliklerinden birisi de uzatma kablosunda yer verilen kullanım oldu. Evet, artık kablosuz kulaklıklar çok revaçta. HyperX'in de bu konuda birçok çözümü var. Cloud 3 kablolu versiyonun içerisinde bir uzatma kablosu da çıkıyor. Bu kablo sayesinde normalde 3.5 mm jak girişi ile kullanabileceğiniz kulaklığı hem USB hem de Tip C olarak da kullanabiliyorsunuz. 

HyperX Cloud 3 inceleme - 4

HyperX Cloud 3 inceleme

Çünkü uzatma kablosunun ucunda bir dönüştürücüye de yer verilmiş. Bu da kulaklığı dilerseniz 3.5 mm jak girişinden, dilerseniz USB, dilerseniz de Tip C girişinden kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Aynı zamanda bu bağlantı seçenekleri kulaklığı PC, Playstation ve Xbox konsolunuz dışında Tip C bağlantı portuna sahip olan Nintendo Switch konsolunuzda da kullanabileceğiniz anlamına gelmekte. Aynı zamanda mobil platformlarda da kullanabiliyorsunuz.

DTS Spatial Audio ve 7.1 sanal çevresel ses motoruna sahip olan kulaklıkta 53 mm sürücüler bulunuyor. Frekans aralığına baktığımızda ise HyperX'in burada frekans aralığını bir tık daha arttırdığı dikkat çekiyor. Kulaklıktaki frekans aralığı 15hz ve 20khz arasında tutulmuş. Kaulaklık hem günlük kullanımda hem de müzik ve oyunlarda iyi bir ses seviyesine sahip. tabi ki çok daha yüksek segmentteki kulaklık modelleri ile kıyasladığımızda dip seslerde geri düştüğü noktalar var fakat bu tarz modelleri doğal olarak fiyatına göre kıyaslamamız gerekiyor. Fiyatını göz önüne aldığımızda işini gayet iyi yaptığını söyleyebilirim. 

HyperX Cloud 3 inceleme - 5

HyperX Cloud 3 inceleme

Ben bu kulaklığı PC dışında desteklediği birçok cihazda da test ettim. Özellikle mobil ve Switch desteğine sahip olması büyük bir avantaj. Hele ki Switch'te oyun oynadığınızda kendi hoparlörü yerine iyi bir kulaklıkla oynamak gerçekten de deneyim konusunda farkını hissettiriyor. 

Sonuç olarak HyperX Cloud 3 modeli zaten çok sevilen bu seriyi ufak da olsa bir adım daha ileri götürmeyi başarmış. Kulaklığın tabi ki kablosuz olmaması fiyat anlamında daha iyi bir avantajı beraberinde getirmiş. Zaten daha iyi bir bütçeniz varsa kablosuz versiyonuna da göz atabilirsiniz. Diğer taraftan sahip olduğu özellikler ve fiyatı gö önüne alındığında HyperX'in alışıldığı gibi Cloud serisinin avantajlarını bu kulaklıkta da oyunculara sunmayı başardığını görüyoruz. 

Teknik özellikler

Kulaklık Özellikleri

  • Sürücü: Dinamik, Neodimyum mıknatıslı 53mm
  • Form Faktörü: Kulak üstü, çevresel, arkası kapalı
  • Frekans Tepkisi: 10Hz-21kHz
  • Hassasiyet: -42dBV (1kHz'de 0dB=1V/Pa)
  • T.H.D: <%2
  • Çerçeve: Alüminyum
  • Kulak Yastıkları: Köpük ve birinci sınıf deri

Mikrofon Özellikleri

  • Tip: Elektret kondansatörlü mikrofon
  • Hassasiyet: -42dBV (1kHz'de 0dB=1V/Pa)

Bağlantılar ve Özellikler

  • USB Özellikleri: USB 2.0
  • Bit Derinliği: 16 bit, 24 bit
  • Ses Kontrolleri: Yerleşik ses kontrolleri
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2025 09:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2024 08:54
bendede var daha 1 ayı tamamlıcak, kulaklık gayet rahat. Mikrofonu çıkınca resmen müzik kulaklığı oluyor( rahatlık açısından)
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Cloud 3
İlginizi Çekebilir