HydraSZN, Twitch'ten aldığı kalıcı yasak için tekrar değerlendirme istiyor

Taylan Bal 29.08.2023 - 15:08
Twitch yayıncısı HydraSZN, son yayınlarından birinde yaptığı hoş olmayan bir espri nedeniyle platformun kendisine uyguladığı kalıcı yasağı yeniden gözden geçirmesini istiyor.

Amazon'un sahibi olduğu dev yayın platformu, önceki dönemlerde birçok tanınmış içerik üreticiye ciddi yasaklar uygulamaktan çekinmedi. Adin Ross ve Fousey gibi popüler yayıncılar Twitch'ten yasak yemiş, hatta bazıları rakip platformlara geçmeye karar vermişlerdi. Şimdi ise başka bir popüler yayıncı, Twitch'ten yasağını kaldırması için bir rica da bulunuyor.

HydraSZN kararın ağır olduğunu düşünüyor

Yasağının öncesinde Twitch kanalında 20,000 takipçiye sahip olan HydraSZN, Fortnite topluluğu içerisinde popüler bir figürdü. Ancak abone sayısındaki bu başarının ardından, yayın sırasında yaptığı hoş olmayan bir espri nedeniyle Twitch tarafından kalıcı olarak yasaklandı. Fortnite maçı sırasında Hydra, öldürülürken çocuklarla ilgili cinsellik içeren bir espri yaptı ve bu durum Twitch tarafından yasaklanma nedeni olarak gösterildi. Şimdi ise Hydra, Twitch'ten yayıncıya bir şans daha vermesini umuyor.

Hydra'nın Twitch geleceği belirsiz

Hydra'yı Twitch'ten yasaklayan klibe ilişkin bir tweet'te, yayıncı platformun kararını yeniden gözden geçirmesi için bir ricada bulunuyor. Hydra, yayın sırasında duyarsız bir espri yapmaktan ötürü aldığı tepkileri "hak ettiğini" kabul ediyor. Ancak Hydra, Twitch'te daha kötü suçlar işlediğini düşündüğü birkaç yayıncıya atıfta bulunarak tekrar değerlendirme istiyor.

Hydra'nın Twitch'teki geleceği belirsiz olsa da, yayıncı kanalının yasağının kaldırılmaması durumunda yapacağı planları zaten açıklamış durumda. Hydra, yasağın ardından Twitch rakibi Kick'te kısa bir süre sonra canlı yayın yaptı ve gelecek planlarını açıkladı. Hydra, yasaklanan içerik üreticilerinden Kick'e geçen ilk kişi olmayacak, daha önce bahsedilen Adin Ross ve satranç yayıncısı Hikaru Nakamura gibi popüler yayıncılar da bu platforma geçiş yapmıştı.

Hydra'nın Kick'e geçişi, popüler yayıncı Trainwrecks tarafından kurulan platformun son aylarda yayın topluluğunda büyük etkiler yaratmasıyla gerçekleşiyor. Kick, yayıncılar için önemli ölçüde daha yüksek gelir payları sunuyor ve yayıncılar 95/5 paylaşımından yararlanıyor. xQc gibi büyük yayıncıların Kick'e geçmesiyle dikkat çeken platform, yayıncılar arasında popülerlik kazanıyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 16:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2023 07:38
Aynen Merlin kesin espiridir o yaptığı şey. Çocuklarla ilgili cinsel espiri mi yapılır? İyi olmuş, umarım kalıcı olur yasağı.
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2023 14:56
Noldu banlayinca dunyadaki suclar mi azaldi? Bir anlik sinirle fevri konusmus sjwligin luzmu yok bani acilmali
Kalan Karakter: 300 Gönder
HydraSZN, Twitch'ten aldığı kalıcı yasak
İlginizi Çekebilir