Hugo 2020 en iyi çizgi roman finalistleri belli oldu

Hamdi Erkin Savran 8.04.2020 - 15:50
Bilim kurgu ve fantezi okurları için büyük bir önem teşkil eden 2020 yılının Hugo Ödülleri'nin finalistleri çizgi roman tarafında belli oldu

Çizgi Roman dalında Hugo Ödülleri 2020 finalistleri duyuruldu. Ödüllerin sahipleri normal zamanda Worldcon esnasında ilan ediliyordu fakat etkinlik bu sene Covid-19 pandemisi nedeniyle iptal edildi. 

Hugo 2020 en iyi çizgi roman finalistleri belli oldu

Hugo Ödülleri seremonisinin ileri bir tarihte yapılıp yapılmayacağı ise henüz açıklanmadı. Bilim kurgu ve fantezi okurları için büyük önem teşkil eden Hugo Ödülleri'nin finalistleri belli oldu. En iyi çizgi roman ödülü için yarışan altı eser şu şekilde:

- Die, Volume 1: Fantasy Heartbreaker, yazar Kieron Gillen, çizer Stephanie Hans, kaligrafi Clayton Cowles (Image)

- LaGuardia, yazar Nnedi Okorafor, çizer Tana Ford, renklendirme James Devlin (Berger Books; Dark Horse)

- Monstress, Volume 4: The Chosen, yazar Marjorie Liu, çizer Sana Takeda (Image)

- Mooncakes, yazar Suzanne Walker, çizer Wendy Xu, kaligrafi Joamette Gil (Oni Press; Lion Forge)

- Paper Girls, Volume 6, yazar Brian K. Vaughan, çizer Cliff Chiang, renklendirme Matt Wilson, kaligrafi Jared K. Fletcher (Image)

- The Wicked + The Divine, Volume 9: Okay, yazar Kieron Gillen, çizer Jamie McKelvie, renklendirme Matt Wilson, kaligrafi Clayton Cowles (Image)

Hugo 2020 en iyi çizgi roman finalistleri belli oldu

 Hugo Ödülü Hakkında

 1955'ten beri her yıl bir önceki yılın çeşitli kategorilerdeki en iyi bilimkurgu ve fantezi çalışmalarına verilen edebiyat ödülü, ismini öncü bilimkurgu dergisi Amazing Stories'in kurucusu Hugo Gernsback'ten alıyor. Hoffman Bronze Company tarafından bir roket şeklinde tasarlanan ödül, günümüzde bilimkurgu hayranı olan Peter Weston tarafından üretilmektedir. Roket şeklindeki ödülün bağlandığı kaide ise Worldcon komitesinin sorumluluğundadır ve her sene tasarımı değiştirilir. 

1939 yılından beri Worldcon sırasında en iyi çalışmaların belirlenmesi için seçim yapılmasına rağmen ilk defa 1953 yılında bu seçim sonucunda bir ödül verilmesi gündeme geldi. İlk olarak bir kereye özel 1953 yılında verilmesi planlanan ödül, bir sene aradan sonra 1955'te her yıl düzenli verilen bir ödüle dönüştürüldü. İlk düzenlendiği yıldan 1992'ye kadar resmi adı Yılın Bilimkurgu Başarısı Ödülü (İngilizce: Annual Science Fiction Achievement Award) olan ödül, 1993 yılından itibaren kamuoyunca bilinen adı olan Hugo Ödülü adı altında verilmektedir. (Kaynak: Vikipedi, Hugo Ödülü)

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 03:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2020 17:53
hadi bakalım şimdi nereye çufçuf luyoruz..
hügo lele lili lülüüüü
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hugo 2020 en iyi çizgi roman finalistleri belli oldu
İlginizi Çekebilir