1/4

Hitman: Absolution (PS3)

Ceyda Doğan 28.11.2012 - 16:18
Bir başkadır Ajan 47 olmak!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Hitman: Absolution (PS3)
  • Yapımcı - Yayıncı IO Interactive - Square Enix
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 90
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%90
Artılar Daha yoğun ve derin anlatımı olan bir hikaye, yeni oynanış mekanikleri, en nihayetinde bir Hitman oyunu oluşu, multiplayer modunun olması, Türkçe altyazı seçeneği, müzikler
Eksiler Instict olayı oyunu biraz kolaylaştırmış gibi, alt yazılar biraz daha büyük ve ayarlanabilir olabilirdi, aksiyon gizliliğe göre biraz daha fazla
Kontrolsüz güç, güç değildir
Hitman, yıllardır dillerden düşmeyen iyi bir suikast oyunu olmaya hak kazanmıştır. Ajan 47'nin neler yapabildiğini hepimiz az çok biliyoruz. Gizli işler, geçmişini silip hayata baştan başlamak, kimseye güvenmemek ve en sessiz öldürme girişimleri. Bunların yanında birbirinden bağımsız binlerce görev ve her birinin başarılı olmasının zorunluluğu.

Şimdi Ajan 47, tekrar bizlerle buluşmaya karar verdi. Kırışıklıkları biraz daha fazla ama o karizmatik yürüyüşü hala aynı. Eski oyunlar arasından hiç kuşkusuz en iddialı olanı, yeni oyun Hitman: Absolution olacak. Çünkü bu sefer hikayeyi belirleyen biz olacağız.

Hitman: Absolution (PS3)
 
İlk Ajan 47’yi kaçınız hatırlıyorsunuz?
Hitman: Absolution’daki en önemli özellik, Türkçe alt yazı seçeneğinin olması. Oyun seçeneklerinin tamamı Türkçe. Şahsen özellikle Türkçe oynadım ve altyazılarının kalitesini kontrol ettim. Benim gibi miyop bir kızın küçücük altyazılarla zorlandığı bir gerçek. Ama yine de vazgeçmedim, ne kadar iyi veya ne kadar kötü olduğunu öğrenmek için Türkçe altyazı seçeneğiyle oyunu tamamladım.

Hitman: Absolution (PS3)
İşte oyunu Türkçeleştiren ekip
Aramızda güven vardı
Sanırım ilk defa Ajan 47’yi bu kadar hüzünlü bakarken görüyorum. Ekrana ilk baktığımda onun hüzünlü bakışlarıyla karşı karşıya kaldım. Doğal olarak bu beni biraz korkuttu. Nitekim onun en sevdiğim yanı acımasız ve soğuk bakışlarıydı, anlaşılan o ki Absolution'da bizi daha "insancıl" bir Ajan 47 bekliyor.

Hitman: Absolution (PS3)
Ne yaptın sen Diana
Oyuna, Diana'yı arayarak başlıyoruz. Kendisi, Ajan 47’nin güvendiği tek insan belki de. Zaten son oyundan hatırlarsınız hayatımızı kurtaran kişiydi kendisi. Yıllardır teşkilatta onunla iş yapmış ve bize ilettiği görevleri sorgusuz sualsiz  kabul etmiştik.

Fakat bu sefer Ajan 47 gerçekten zor durumda kalıyor. Yıllardır işlerini yürüttüğü Diana, birdenbire teşkilattaki tüm bilgileri açığa çıkartıyor ve ajanlarla teşkiletı zor durumda bırakıyor. Teşkilat bu yüzden Ajan 47’ye özel bir görev vererek, Diana’yı bulup öldürmesini emrediyor. Tabii Diana’nın bilmedikleri bir hikayesi var, daha doğrusu aslında Ajan 47’nin bilmediği bir hikaye.

Belki de ilk defa duygusal bir konuşma bile yakalayabiliriz Hitman: Absolution'da. Bu sizi biraz üzebilir, biraz kızdırabilir veya sevindirebilir. Buna siz karar verin. Nitekim ben acımasız Ajan 47’den yana oyumu kullanıyorum. Ama bu demek değil ki oyunun duygusu kötü olmu, tam aksine bu duygusal 47 ile hikaye daha da derinlik kazanıp farklı bir havaya bürünmüş.

Müziklere ne olmuş?
Oyunun giriş müziğine bayıldığımı söylemek zorundayım. Sahne geçişlerinde Ajan 47’nin kafasının arkasındaki barkod sürekli olarak bizleri karşılıyor. Ekran hafif kararıp, tekrar geldiğinde ve oyun yükleniyorken bile ekranda yer alıyor.

Sahne ve görev yaparkenki geçişlerde dikkatinizi dağıtmayacak bir ambiyans var. Fakat oyun yüklenirken sık sık konuşan Diana’nın sesi beni bir hayli rahatsız etti. “Bir dakika sus da anlayayım şu görevi” derken buldum kendimi. Öte yandan düşmanlarınız size yaklaştığında veya siz onlara yaklaştığınızda kalp atışlarınızı duyuyorsunuz. İçgüdünüzü kullandığınızda, uğultular peşinizi bırakmıyor.

Gün gelecek, bunu da sadece bir iş olarak göreceğim
Ajan 47 biraz daha duygusal demiştim. Bu konuda % 50’lik bir oran veriyorum size. Çünkü oyunun başlangıç videosunda bize çok güzel bir ipucu veriyor. “Ne de olsa bu benim işim”, alt not “öldür, gerisine karışma”

Hitman: Absolution (PS3)
Temiz iş