Hideo Kojima, Death Stranding Filmi Üzerinde Çalışıyor

Tunay Şahin 14.12.2023 - 18:47
Hideo Kojima'nın popüler oyunu, A24 ve Kojima Productions iş birliğiyle, Death Stranding Filmi, canlı aksiyon film olarak beyaz perdeye geliyor.

Daha önceki söylentiler doğru çıktı. Ünlü video oyunu yapımcısı Hideo Kojima'nın yönettiği ve 2019 yılında piyasaya sürülen son derece popüler aksiyon video oyunu Death Stranding, beyaz perdeye taşınıyor. Oyunun canlı aksiyon yapımı Death Stranding Filmi için A24 ve Kojima Productions iş birliği yapıyor. Oyun, piyasaya sürüldüğünden bu yana beş milyondan fazla kopya satarak yirmi birinci yüzyılın en etkileyici video oyunlarından biri olarak kabul ediliyor.

Hideo Kojima, Live-Action Death Stranding Filmi Üzerinde Çalışıyor

Canlı aksiyon "Death Stranding Filmi" duyurusu, Kojima Productions'ın sekizinci yıldönümünü olan 16 Aralık'tan hemen öncesinde yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, film "Death Stranding" olarak adlandırılan, dünyayı çöküşün eşiğine getiren ve yaşam ile ölüm arasındaki sınırları bulanıklaştıran kıyamet olayının çevresinde gelişen gizemleri keşfetmeyi hedefliyor.

Hideo Kojima, Live-Action Death Stranding Filmi Üzerinde Çalışıyor

Kojima yaptığı açıklamada, "A24, yaklaşık 10 yıl önce bu dünyaya geldi; onların sektördeki varlığı benzersiz ve eşsiz" dedi. "Küresel izleyicilere yönelik yaratıcı ve yüksek kaliteli filmler üretiyorlar. Çalışmaları beni büyüledi ve hatta kendi projelerime ilham kaynağı oldu. Yaratıcı hikâye anlatımı tarzları, Kojima Productions'ın sekiz yıllık deneyimiyle uyum içinde. Şu an birlikte 'Death Stranding' filmi üzerinde çalışıyoruz."

Video oyununun yaratıcısı, "Piyasada pek çok 'oyun uyarlaması film' var ama bizim yaratacağımız şey sadece oyunun doğrudan bir çevirisi olmayacak" diyerek devam etti. "İzleyiciler arasında film severlerin yanı sıra oyuncuların da bulunmasını umuyoruz. Sinema aracılığıyla ulaşılacak, daha önce hiç görülmemiş bir 'Death Stranding' evreni inşa ediyoruz."

Death Stranding oyununun konusu, ölümcül yaratıkların Dünya'ya salındığı bir felaketin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde geçiyor. Oyunda, oyuncular Amerika'nın dört bir yanındaki kolonilere malzeme taşıyan ve aralarında kablosuz ağlar kuran kurye Sam Porter Bridges (Norman Reedus) karakterini kontrol ediyor. Oyunda Margaret Qualley, Léa Seydoux ve Mads Mikkelsen gibi oyuncular da yer alıyor. Oyun ilk olarak 8 Kasım 2019'da PlayStation 4 için çıktı ve Eylül 2021'de PlayStation 5 için bir yönetmen kesimi hazırlandı. Şu anda Kojima Productions, ikinci bir oyun üzerinde çalışmaktadır.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 21:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2023 20:32
Kojima bir film çeksin hele şükür de bir gazı gitsin, yoksa adam kafayı yiyecek, gözü açık gidecek bu dünyadan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.12.2023 11:50
oyun dünyasının abartılan balon adamı sonunda film çekmeye karar vermiş.aferin doğru yola girdin, bir daha game award felan vs. hiçbir yerde karşımıza çıkma yeter. 10 sene geriye dönsek tutardık KONAMİ nin tarafını.
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2023 06:21
15:37 eyyy cahil dostum, The Last Of Us gizlilik temalı bir oyun mu ? Ek olarak ilk gizlilik temalı oyunda Tenchu: Stealth Assassins oyunudur. Az biraz araştırıp sallaman dileklerimle.
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2023 15:37
last of us bu adam sayesinde var bilmezdi kimse gizlilik oyunu nedir diye hideo olmasaydı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.12.2023 14:52
istediği oldu sonunda zaten film sektörüne girmek için 40 takla atıyordu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.12.2023 10:03
Müthiş bir hikayesi vardı film olmayı kesinlikle hak ediyor. Hikaye anlamında oynadığım en iyi oyun olabilir. Hikaye iyi bir şekilde işlenirse film ödül bile alabilir. Oyundan keyif almayanlar boş boş eleştirmiş. Oynanış mükemmel keyifli değildi tamam ama hikaye muazzamdı hakkını vermek gerekiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 18.12.2023 09:52
Ha şöyle ya. Filmi olacak hikayeden oyun, oyunu yapılacak hikayeden film olmaz. Kojima doğru yola geliyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hideo Kojima, Death Stranding Filmi
İlginizi Çekebilir