1/5

Heroes of the Storm (Alpha İnceleme)

Ceyda Doğan Karaş 21.07.2014 - 10:34
Kılıcımın tadına bak, pis ölümlü!
Multiplayer online battle arena, yani MOBA olarak tanımladığımız ve taktik savaşlarının döndüğü bir çok oyun türü biliyoruz. Bunların arasındaki kıyaslamayı ve hatta seçimleri yapmakta zorlandığımız çok fazla özellik var. Defense of the Ancients (DotA), Prime World, Infinite Crisis, Heroes of Newerth, Dawngate, AirMech, League of Legends (LoL) ve daha fazlası... Özellike eSpor sektörünün gözbebeği olan MOBA türünün, gün geçtikçe gelişmesi ve oyun firmalarının da dikkatini çekmesi, farklı içerikleri ön plana çıkartıyor. CD Projekt ve Cyrtek'in de MOBA türündeki planlarını birçoğumuz biliyoruz ve gelecekte muhtemelen güzel işler başaracaklar ancak bizim konumuz bu türe yakın olan ancak casual oyunculara hitap eden bir oyun, yani Heroes of the Storm.

Heroes of the Storm (Alpha İnceleme)
Geçtiğimiz aylarda sizlere sunduğumuz Alpha incelemesi, bu sefer daha fazla detay ile karşımızda. Tek bir harita üzerinden ilerlediğimiz koridor mantığını birkaç oyun moduyla ve haritayla bir araya getiren Heroes of the Storm, gerçekten eğlenceli içerikleri oyuncuya sunuyor. Kimi zaman bir ejderha oluyoruz, kimi zaman gözü kara bir korsan veya madenlere inerek kuru kafa topluyoruz, hatta utanmıyoruz bir de golem çağırma işine giriyoruz. Evet, okuduklarınız doğru. Özellikle Blizzard markası adı altındaki öne çıkan oyunlarda yer alan karakterleri kontrol ettiğinizi düşünün, tadından yenmiyor.

O koridor senin, bu koridor benim
Heroes of the Storm, koridor mantığını gözler önüne seren ve ayrıca içerisinde bol detay barındıran bir MOBA ancak tekrar belirtmemde fayda var, Blizzard'ın "bizim amacımız MOBA türüne rakip olmak değil. Biz, casual oyuncular için eğlenceli bir içerikle karşınıza çıkıyoruz" açıklaması. Bununla birlikte bir DotA veya başka bir MOBA ile kıyaslamak yanlış olur çünkü amaç asla o şekilde öne çıkmak değil. Tabii bu demek değil ki Heroes of the Storm aslında bir MOBA veya aksiyon strateji türünde değil, bal gibi MOBA türüne yakın. Sadece Heroes of the Storm'daki oyunlar oldukça kısa ancak kısa olması kesinlikle bir eksi değil ve duruma göre oyunların uzadığı zamanlar da mevcut.

Heroes of the Storm (Alpha İnceleme)
DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>