Haydi Merlin! Diablo 3'ü Türkçe yapalım!

Merlinin Kazanı 14.03.2012 - 20:15
Blizzard'ı bıktırana kadar baskıya devam!
Bir iki gün önce hotplay isimli Merlin'in Kazanı okuru Okan Koçak, Diablo 3 haberlerinden birisine "Diablo 3'ü Türkçeleştirmek ya da en azından Türkçe alt yazı eklemek için change.org sitesine bir dilekçe (petition) göndermeyi teklif etmişti. Biz de ondan bu konu hakkında içinden gelenleri yazıp yayınlamasını ve bize haber vermesini istedik. Kendisi de oturup güzel bir dilekçe yazısı hazırladı ve change.org sitesinde bu yazısını yayınladı.

Haydi Merlin! Diablo 3'ü Türkçe yapalım!
Okan, bir Türk oyuncusu ve Diablo fanı olarak üzerine düşen görevi yaptı şimdi sıra bizde.

Bildiğiniz gibi bu dilekçeler boş yere yazılan şeyler değil. Özellikle oyun firmalarının ciddi bir şekilde takip ettiği ve aldığı oy sayısının çokluğuna göre de uyguladığı şeyler. Dolayısı ile biz de "Neden olmasın!" diyoruz ve Okan'a Merlin'in Kazanı ailesi olarak sonuna kadar destek çıkıyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda Blizzard, lokalizasyon bölümü için Tükçe bilen bir aday aradığını duyurmuştu. İlerleyen günlerde bu pozisyon için birinin bulunduğu bile söylenir oldu. Demek ki onlar da oyunlarında Türkçe'yi kullanmayı düşünüyorlar.

Bizim amacımız bu düşünceyi Diablo 3 ile başlatmalarını ya da eğer zaten öyle bir niyetleri varsa resmi olarak duyurmalarını sağlamak. O yüzden haydi Merlin, hep beraber Diablo 3'ü Türkçe yapalım.

Bu kampanyaya destek olmak için sizin yapmanız gereken şey change.org sitesine üye olup Okan Koçak'ın hem İngilizce hem de Türkçe olarak yazdığı isteğin altına imzanızı atmanız. Biz ise bu sırada Blizzard'da ulaşabildiğimiz kadar yukarı ulaşıp onlara bu haberi bezdirene kadar hatırlatmak.

Sizleri de bu kampanyaya destek olmanız için bekliyoruz.

Şimdiden tüm katılımcılara teşekkürler.
Yorumlar 126
MK Okuru
MK Okuru 20.09.2024 10:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
Haydi Merlin! Diablo 3'ü Türkçe yapalım!
İlginizi Çekebilir