Harry Potter RPG oyunundan birçok bilgi sızdırıldı

Ersin Kılıç 8.06.2020 - 12:47
Warner Bros firmasının uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ve RPG türünde karşımıza çıkacak yeni Harry Potter RPG oyunundan birçok bilgi sızdırıldı.

Harry Potter RPG olarak da bilinen yeni oyun ile ilgili birçok bilgi sızdırıldı. Warner Bros firmasının uzun süredir üzerinde çalıştığı Harry Potter RPG oyunu adeta bir sır gibi saklanıyor. Hakkında şimdiye kadar çok az bilgiye sahip olduğumuz bu oyunun ne zaman duyurulacağı ise hala belli değil. Covid-19 salgını olmasaydı Warner Bros tarihinde ilk defa bir E3 konferansı düzenleyecekti. Fakat salgından dolayı iptal edilen E3 2020 oyun fuarı ile birlikte Harry Potter RPG oyununun duyurusu da ertelenmiş oldu.

Harry Potter RPG oyunundan birçok bilgi sızdırıldı

Yapım ekibi ile çalışan bir kişiden sızdırıldığı belirtilen bu bilgiler doğal olarak hemen Reddit platformuna düşmüş durumda. Sızdırılan bilgilere baktığımızda ise aslında tam da beklediğimiz türde bir oyun olacağını görüyoruz. Bilgiler arasında en ilginci ise oyunun isminde yatıyor. Belirtilene göre oyunun adında Harry Potter geçmeyecek ve oyunun ismi Hogwarts: A Dark Legacy olacak. Oyun hakkında sızdırılan bilgiler şu şekilde;

- Oyunda Hogwarts'a yeni başlayan bir öğrenciyi kontrol edeceğiz. Maceramız okula başlayıştan mezun olana kadar devam edecek.

- Harry Potter RPG oyununda Karakterinizin cinsiyetini belirleyebileceğiniz gibi onla ilgili özelleştirmeleri de yapabileceksiniz. Yani tipi, saç şekli gibi seçenekler oyunun başında karşımıza çıkacak. Hatta Half Blood ya da Muggle'dan gelme durumunu (büyüye yeteneği olmayan kişiler) bile seçebileceksiniz.

- Oyunun beklenenin aksine oldukça karanlık bir temaya sahip olacağı belirtilmiş. Hatta bilgileri sızdıran kişi oyunun M (yetişkin) ya da en azından T (13+) damgası yiyebileceğini belirtmiş. Bunun bir diğer nedeni ise oyunda romantik ilişki seçimlerinin olması gösteriliyor.

Harry Potter RPG oyunundan birçok bilgi sızdırıldı

- Harry Potter RPG oyununun kitaplardan sonraki bir dönemi anlatacağı da belirtilmiş. Yani Voldemort ve onun hizmetkarları Death Eater (Ölüm Yiyenler) gibi karakterler ile oyunda karşılaşmayacağız. Yine de önce yaşanan olaylar ve bu karakterlere göndermeler, ipuçları vs olabilecek.

- Oyunun büyük bölgelerden oluşacağı ve her bölgede birçok NPC olacağı belirtilmiş. Yine bu bölgelerde ana hikaye dışında farklı görevler alacağımız karakterler de bulunacak. Bölgeler arasında Hogwarts, Hogsmead ve The Ministry (Büyü Bakanlığı) bulunacak.

- Oyunda bir yetenek ağacı olacağı da gelen bilgiler arasında. 5 alana yayılan bu yetenek ağacında iyi ve kötü yeteneklere odaklanılacağı söylenmiş. Yani kitap ve filmlerde de sık sık gördüğümüz yasaklanan büyülere de erişebileceksiniz. 

- Oyunda Mordor oyunlarındakine benzer bir Nemesis sisteminin olacağı da belirtilmiş.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 11.06.2020 02:21
harry potter evreninin mmorpg'si de gelsin hatta 7v7 quidditch oyunu da gelsin artık beklemekten sıkıldık warner bros bunca yıl neyi bekledin hadi gel de gider şu hasretimizi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 18:38
Bıktım usandım çocuklar için yapılan oyunlardan ve fimlerden sanki yaşadığımız dünya çok pespembe gibi sonunda dark içerikli yaş sınırı olan ‘fantastik’ bir oyun oh be! Marvel’ıda bu yüzden sevmiyorum. Adam elektrik atıyo yara izi almadan sadece savruluyo saçmalıktan başka bişey değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 17:16
oyunu rocksteady studios'a yaptırıyorlarmış mesela oy oyy. Hayal tabi ama ellerinden mükemmel bir şey çıkardı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2020 19:18
Umarım devasa bi açık dünyası ve detaylı bi Hogwarts’i olur.
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 16:30
Devasa değilde büyük ölcekli olup yeni gelecek filmler ya da kitaplar ile genişletilebilecekleri bir harita yapmaları gerekiyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2020 21:36
Parayla asa satışı başlasın...
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 16:29
Asa satışını bilmemde oyunda asayı biz belirlesek tipini ve içeriğini vs
Kalan Karakter: 300 Gönder
Harry Potter RPG oyunundan birçok bilgi sızdırıldı
İlginizi Çekebilir