Half-Life: Alyx’in çıkış tarihi açıklandı

Burak Oruç 14.02.2020 - 00:20
Valve resmi twitter hesabı üzerinden Half-Life: Alyx’in çıkış tarihini açıkladı. Half-Life: Alyx’in çıkışına kadar tüm Half-Life oyunları ücretsiz.

Uzun yıllar süren yeni Half-Life oyununun ardından geçtiğimiz dönemlerde Valve yeni bir Half-Life oyunu duyurmuştu. Duyuru ile birlikte yeni Half-Life oyununun bir VR oyunu olacağı öğrenilince, elbette bu durum serinin bazı severleri tarafından hayalkırıklığı olarak değerlendirildi. Aksine kimileri de yeniliğin oyuna daha daha fazlasını katacağını savunmuştu. Yeni VR Half-Life oyunu Half-Life: Alyx’in çıkış tarihi tarihi sürpriz bir şekilde açıklandı.

Half-Life: Alyx’in Steam sayfasında çıkış tarihi Mart 2020 olarak belirlenmiş durumda. Ancak Valve Twitter’dan yaptığı bir duyuru ile Half-Life: Alyx’in çıkış tarihinin 23 Mart 2020 olduğunu duyurdu. Steam Türkiye fiyatı 92 Türk Lirası olan Half-Life: Alyx, şu anda ön siparişe özel %10’luk bir indirim ile 82,80 Türk Lirası'na satışa sunulmuş durumda.

Half-Life: Alyx’in çıkış tarihi açıklandı

Half-Life: Alyx'in çıkışı oldukça yakın

Valve Twitter’dan başladığı duyuru hareketini yalnızca Half-Life: Alyx’in çıkış tarihi ile bırakmadı. Şu andan itibaren Half-Life: Alyx’in çıkışına kadar tüm Half-Life oyunlarının ücretsiz olarak oynanabileceği duyruldu. Yeni Half-Life oyunu, Half-Life 2 ve bölümlerinin geçtiği zaman diliminin öncesinde geçecek. Ancak Half-Life: Alyx önceki oyunlardan bazı karakterleri ve elementleri de barındıracak. Valve yaptığı paylaşımda belirttiğine göre, Half-Life: Alyx ekibi yeni oyundan optimum hazzı alabilmek için eski oyunların mutlaka oynanması gerektiğini düşünüyor.

Valve ise tüm Half-Life oyunlarının oynanmasını daha kolay hale getirmek için tüm Half-Life oyunlarını, yeni Half-Life oyunu çıkana kadar oynaması ücretsiz hale getirmiş. Hemen Steam hesabınızdan Half-Life oyunlarına ulaşarak ücretsiz olarak oynamaya başlayabilirsiniz. Ayrıca Half-Life oyunlarının yanı sıra Team Fortress Classic’inde, yeni Half-Life oyununun çıkışına kadar ücretisz olarak oynanabileceğini sizlerle paylaşayım.

Yeni Half-Life oyununun bir VR oyunu olacağı öğrenildiğinde birçok “hardcore”  oyuncu hayal kırıklığına uğramıştı. Bunun sebebi Half-Life’nin basitleştirileceğini, tüketmesi kolay hale getirilerek popüleriteye kurban verileceğini düşünülmesiydi. Ancak zaman geçtikçe öğrenilen detaylar ile bu sözünü ettiğimiz “VR oyunu Half-Life” algısı değişiyor gibi. Yapımcıların oyunun iyi anlaşılması için önceki oyunların mutlaka oynanması gerektiğini söylemesi buna bir işaret diyebiliriz. Evet belki VR oyunları genelde çok fazla oynanış derinliği olmayan, senaryo veya hikaye sunumu derinliği olmayan oyunlar. Ancak sırf VR oyunu diye Half-Life Alyx’in de böyle olacağı anlamına gelmez diye düşünüyorum.

Half-Life: Alyx’in çıkış tarihi açıklandı

Half-Life: Alyx’in çıkış tarihi açıklandı

Half-Life: Alyx’in çıkış tarihi açıklandı

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 11:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2020 15:39
Bence VR çıkması gayet iyi olmuş. İnsan VR oynarken bir başka oluyor. Sanki gerçek gibi.
Keşke bir VR'im olsa ???
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2020 22:31
Cokmu garibsiniz al 1 tane tak kafana 800 bin wolt radyasyon em daha iyi iste enayi varken senini gibi wr oyun akar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2020 19:10
vr candır denemeyen yorum yazmasın vr de oynamıyorsun resmen oyunu yaşıyorsun .
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2020 12:28
Kaç senede oldu yaşlandık hala oyun çıkmadı ??????
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2020 12:21
Vr olması iyi değil bence Vr yok half life bütün serisi var ama Vr olarak kullanmadım. Benim için hala hayal kırıklığı benim gibi haftada 1-2 saat oynayanlar içinde aynı konu söz konusu. Saçma sapan bir durum yani. Vr gözlüklerini satışını ve kullanımını yaygınlaştırmak için yapışmış bir uygulama.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Half-Life: Alyx’in çıkış tarihi açıklandı
İlginizi Çekebilir