Güneş'te devasa patlama

Furkan Sakoğlu 12.09.2017 - 10:28
Sıcaklardan Güneş de bunalmış...

Son yılların en sıcak yaz aylarından birini geçiriyoruz. Öyle ki geçtiğimiz aylarda sıcaklardan bunalan bir grup Adana'lı, silahları ile güneşe ateş dahi açmıştı. Bu sıcakların büyük bir bölümü insanların dünya iklimini bozacak derecede yoğun bir şekilde zararlı gazlar üretmesi olarak kabul görülüyor. Bugün ise Rusya Bilimler Akademisi'nin Fizik Enstitüsü'nden korkutucu bir açıklama daha geldi. Güneş'te radyasyon gücüne bağlı olarak yapılan patlama sınıflandırmalarının en üst seviyesi olarak kabul edilen X seviyesinde bir patlama gerçekleşti.

Son zamanlarda Güneş'te gerçekleşen 4. büyük patlama olan bu patlama, insan sağlığına zarar vermeyecek. Ancak güneşte yaşanan patlamaların, özellikle atmosfer dışındaki iletişim uydularının dengesini bozabileceği biliniyor. Özellikle patlamanın şiddetini göz önüne aldığımızda, son 12 yılda yaşanan en güçlü güneş patlaması olduğu belirtiliyor. Güneş'in son zamanlarda enerji olarak bu kadar aktif olmasının ise ne insanlarla, ne de dünya iklimiyle bağlantılı değil. Yıldızlar enerji durumlarına göre farklı zamanlarda bu tip patlamalar yaşayabiliyor. Bakalım güneş yüzeyinde gerçekleşen bu patlamanın devamı gelecek mi?

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2018 22:41
https://gunestepatlama.wordpress.com/ kadirkapıcı bendeniz bu olayı güneş olayını fesime 3 ay önce yazmıştım duru görümde güneşi gördüm diye wep sayfasında bu var zaten güneşte çok büyük patlama oldu ben gene gördüm isallah kötü şeyler olmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2017 11:16
Güneşte yaşayan adanalılar dünyadaki adanalılar'a tepki olarak patlatmış olabilirler Sakin Olun..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2017 10:51
ula insan olarak ne kadar çaresiziz aslında güneş patlayıp yok olmadan önce aşırı ısınsa gece uyurken hepimizi yok oluruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Güneş'te devasa patlama
İlginizi Çekebilir