GTA V Trevor DLC'si Neden İptal Edildi?

Tunay Şahin 5.07.2024 - 23:22
Eski Rockstar kamera sanatçısı, GTA V için planlanan ancak GTA Online'ın başarısı nedeniyle iptal edilen bağımsız bir Trevor DLC'si hakkında konuştu.

GTA V hayranları uzun zamandır, Rockstar Games'in GTA Online'ın sürekli başarısı nedeniyle tek oyunculu bir DLC veya genişleme çıkarmadığını öne sürüyorlardı. Bu durum, şirketin bu çevrimiçi platforma yoğunlaşmasının bir sonucu olarak görülüyordu.

Eski Rockstar Çalışanından İptal Edilen GTA V Trevor DLC İtirafı

Max Payne 3 ve GTA V projelerinde çalışmış eski Rockstar kamera sanatçısı Joe Rubino, YouTuber SanInPlay ile yaptığı röportajda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Rubino, "Ekibin çoğu Grand Theft Auto V'in piyasaya sürülmesinden sonra hemen Red Dead Redemption 2'yi yapmaya gitti ve ben de Grand Theft Auto için bağımsız bir DLC olan ve hiç çıkmayan bu diğer projeyi üstlendim. O benim işimdi. Ana editörlerden ve kamera sanatçılarından biriydim ve sahnedeki pek çok şeyi ben yaptım. Ekiplerimizi ikiye ayırdık. Ben GTA Online'da ve Steven Ogg'un (Trevor'ı canlandıran aktör) çok önemli bir parçası olduğu bu DLC'de kaldım" dedi.

Eski Rockstar Çalışanından İptal Edilen GTA V Trevor DLC İtirafı

Rubino, projenin iptali ve kaynakların yeniden dağıtılması sürecini şöyle anlattı: "Sonra ekibin bir kısmı çakıştı ve Red Dead Redemption 2'ye erken gitti ve sonra bunu yaptık, çünkü o oyun rafa kaldırıldığında çok para harcadık. Yine de bu şeylerin birçoğunun GTA Online'ın sonraki versiyonlarında yer aldığına inanıyorum. Boşa harcamış değiller. Gerçekten çok iyiydi. Ne olduysa GTA Online çıktığında oldu, o kadar çok kazandırıyor ve insanlar onu o kadar çok seviyordu ki bağımsız bir DLC'nin onu geride bırakacağını iddia etmek zordu. Sanırım şimdi geriye dönüp baktığımda muhtemelen ikisini de yapabileceğinizi söyleyebilirim. Ama bu onların aldığı ticari bir karardı."

Rubino, projenin iptaline dair duygularını ifade ederken, "Bu konuda biraz üzgündüm. Aslında o dönemde biraz kırgın olmamın en büyük nedeni, 'Çocuklar, bu iş harika. Devam edelim, bunu bitirelim. Muhtemelen yarısına kadar gittik ve sonra ara verdik çünkü GTA Online çok... İnsanlar çılgına dönmüştü," dedi. Rubino'nun bu açıklamaları, stüdyonun iç dinamiklerini ve yaratıcı süreçler üzerindeki finansal kararların etkilerini gözler önüne seriyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 22.10.2024 01:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2024 01:19
bu dlc planlarını oyunu çıkarmadan yaptıklarını varsayıyorum o yüzden oyun çıkınca malumunuz adamların belklemedigi bir online hype'ı oldu hatta hayal bile etmediklerini söylemişlerdi daha sonra iptal olması çokta anormal gelmemeli
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2024 00:29
Bence DLC artık RG konumuna uygun değil. Online etkilidir ama sadece ticari amaçlı karar değildir. Standart oyun ve farklı özelliklerle gelen üst sürümü ile sunmaya devam ederler. Oyuncuların DLC beklemediği, yeterince doyurucu oyunlar geliştiren ve online ile destekleyen yapıda devam edeceklerdir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA V Trevor DLC'si Neden İptal Edildi?
İlginizi Çekebilir